Terugblik! Jong Oranje joins Young Leaders Forum

Vrijdag 8 juli was Jong Oranje uitgenodigd om deel te nemen aan het Young Leaders Forum: een initiatief van de Europese Atletiek federatie. Het YLF is een 6-daagse seminar met deelnemers uit meer dan 50 verschillende landen. 

De deelnemers zijn allen op vrijwillige basis actief in de organisatie van een (lokaal/regionaal) evenement en worden door hun nationale atletiekbond genomineerd om deel te nemen. Het programma, waarin samenwerking in de sport en ervaringen uitwisselen centraal staan stelt zich ten doel om de atletieksport naar een hoger plan te tillen.

 

Ochtendprogramma

Jong Oranje sloot aan bij het ochtendprogramma in de VU, waar de dag werd gestart met een interview met voormalig polsstokhoogspringer en Wereldkampioen Rens Blom, gevolgd door Kevin Gabrielli, die een toelichting gaf op de organisaties waar hij voor werkt, die communicatie koppelen aan de atletieksport.

Daarna was het de beurt aan de Jong Oranje spelers om met hun expertise een brainstormsessie in goede banen te leiden en hierbij als het ware de Young Leaders te begeleiden. De opdracht was een fictief sportevenement zo goed mogelijk te verkopen aan de bezoekende doelgroep. Iedere vijftien minuten werd er van zaal gewisseld, waarbij werd voortgeborduurd op de input van een voorgaande groep. De sessie resulteerde in een zevental pitches met verrassende ideeën en veel humor.

 

Brainstorm doorontwikkeling Jong Oranje

Na de gezamenlijke lunch gingen de Young Leaders en Jong Oranje spelers ’s middags hun eigen weg en werd er door de spelers volop gebrainstormd over de doorontwikkeling van het in 2014 ontstane netwerk. Met behulp van de beroemde post-its werden behoeften, doelen en acties in kaart gebracht waar de spelers behoefte aan hebben, nu en in de toekomst. De vele input zal door de aanvoerders worden verwerkt en hierover volgt terugkoppeling richting de spelers.

 

Afsluiten in het stadion

De gehele dag stond in het teken van het Europees Kampioenschap atletiek en de dag was dan ook niet compleet zonder een bezoekje aan het Olympisch stadion. Vandaar dat de 21 spelers zich vanaf 18:00 uur naar het stadion verplaatsten. De veelzijdigheid van de atletieksport was hier goed zichtbaar, met wedstrijden in de verschillende takken van atletiek die op hetzelfde moment werden afgewerkt. Overal waar je keek was actie! De avond was compleet toen zowel Dafne Schippers als Churandy Martina goud wonnen. Dat Churandy deze plak uiteindelijk weer in moest leveren was het enige smetje op de dag...

 

Marlon ten Broeke - Nevobo

Reactie schrijven

Commentaren: 0