Jong Oranje denkt mee bij meerjarenbeleidsplan Judobond

De Judo Bond Nederland is deze periode druk bezig met het opstellen van een nieuw meerjarenbeleidsplan. Om hiervoor vanuit de achterban input te krijgen zijn er een aantal brainstormsessies georganiseerd. De leden van Jong Oranje zijn uitgenodigd om als onafhankelijke externe adviseurs mee te denken in dit proces en de JBN verder te helpen.

 

Vanuit Jong Oranje waren Cécile Veldman (KNZB) en Richard Jacobs (NOC*NSF) hierbij aanwezig. Celine heeft meegesproken over de inrichting van een toekomstbestendige budosportdatabase en Richard bij de sessie over het moderniseren van de organisatorische en bestuurlijke slagkracht van de JBN. Beide Jong Oranje leden vonden het ontzettend leerzaam om eens over de schutting van een bond te kijken en daarnaast erg waardevol dat ze hun expertise konden delen. Binnen Jong Oranje is al zoveel kennis aanwezig  dat alleen al het delen hiervan voor veel inspiratie bij andere organisaties kan zorgen.

Bij deze een oproep aan alle bonden; nodig vaker (Young) Professionals van andere sportorganisaties uit om aan te sluiten. Dit geeft verrassende inzichten en stimuleert out of the box kijken en denken!

 

Directeur van de JBN, Connie Eli, vond het geestverruimend om Jong Oranje bij de sessies aanwezig te hebben . “Mooi om te merken hoe welkom de inbreng was in de groep, hoe dienstbaar aan het proces en hoe stevig ze zich opstelden”. Daarnaast heeft Jong Oranje de JBN ook geïnspireerd want ze overwegen een Jong JBN te gaan initiëren. Dit om Young Professionals en mid-career professionals bij de JBN aan te moedigen en de drempel naar bestuurswerk, advisering en projectinzet te verlagen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0