Maak jij jouw bond Future Proof?

 

Jong Oranje organiseert op dinsdag 20 september, tijdens de Nationale Sportweek, een sessie waarbij jij een inhoudelijke boost krijgt over de strategieën van oa. de Sportagenda 2017+ en wie weet wel voor de strategie van jouw eigen bond. 

Met de huidige sportinfrastructuur, met het fundament van bonden en verenigingen, worden niet langer alle vragen van vandaag en morgen beantwoord. NOC*NSF en sportbonden zullen zich fundamenteel moeten aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden. Maar hoe?

Samen met jouw collega’s in hetzelfde vakgebied, maar bij andere bonden, kijk je wat 2017+ gaat biedt, hoe je daar binnen de diverse sportbonden mee omgaat en wat ondernemerschap hierin kan betekenen. 

 

De activiteit vindt plaats in de Jaarbeurs, voorafgaand aan het Sportief Verbinden Congres. Het programma ziet er als volgt uit:

15.15 uur - Welkom

15.30 uur - Plenair

16.15 uur - Workshops

17.30 uur - Einde


Programma

15.30 uur - Plenair

Vincent Luyendijk (Co-Founder Soigneur & KNWU directeur) en het Strategisch Elftal nemen je mee in de ‘kernen en kansen’ van de Sportagenda 2017+ en het daarbij horende ondernemerschap. 

Vincent is co-founder van het online platform Soigneur en sinds 1 september 2016 directeur van de KNWU. Gespecialiseerd in digitale transformaties, content strategieën en business development valt hij op als nieuwkomer bij de bondsdirecteuren.

“Ik ben niet van plan de bond als bond te benaderen, om op een stoel te gaan zitten en de boel draaiend te houden. Ik wil op allerlei vlakken versnellen. Ik wil de leden van de bond niet langer als een gegeven zien, maar ze als klanten benaderen”. (SportknowhowXL)


16.15 uur - Workshops

a.    Andy Berendsen (Digital Marketeer bij Techonomy) neemt je mee in de trends en ontwikkelingen op het gebied van data capture en de kansen die dit biedt voor marketing en communicatie strategieën.

 

Andy is marketing technologist bij Techonomy. Hij houdt zich bezig met het ontwerpen en laten functioneren van technologische oplossingen in dienst van marketing. Hij helpt organisaties met het maken van betere campagnes, programma’s en klant-ervaringen door het effectief benutten van software en data.

Of zoals zijn inspiratiebron Steve Jobs zei: “You’ve got to start with the customer experience and work back towards the technology”. 


b.    Dagmar van Stiphout neemt je in deze sessie mee in de strategieën op het gebied van 'vernieuwende' sportconcepten. Welke kansen liggen er voor jou en jouw sport om meerwaarde te creëren en wat betekent dat voor jouw bond?

Dagmar werkte bijna zes jaar als manager marketing & communicatie bij de KNGU en is tegenwoordig zelfstandig ondernemer met Zeal Sports. Het is zijn missie om met realisatiekracht mensen en organisaties in en dichtbij de sport hands-on te helpen marktgericht in beweging te komen en helpen het verschil te maken. Inmiddels heeft hij al verschillende sportbonden geadviseerd in anders denken én anders werken. 

“Het vermarkten van je eigen sport als een soort productmanager vergt leiderschap, lef, focus en ondernemerschap. Kiezen zorgt ervoor dat je gekozen wordt, maar vraagt een lange adem.” (Opinie in SPORT Bestuur en Management)


17.30 – Einde


Inschrijven

Schrijf je vóór 15 september in via deze link. Wees er snel bij, want er is een maximum aan deelnemers in verband met de locatie. Voor deze activiteit wordt een bijdrage van €5 per persoon gevraagd. Hiervoor krijg je een inspirerende middag, toffe sprekers, een sterk inhoudelijk programma, ruimte om met andere Jong Oranje speler te netwerken en drankjes.

 

Sportief Verbinden Congres

Na de Jong Oranje sessie kun je deelnemen aan het Sportief Verbinden Congres. Voor meer informatie over het Sportief Verbinden Congres kijk hier. Vergeet je niet aan te melden.

 

Organisatie

Vragen over deze activiteit? Mail dan naar jongoranjenetwerk@gmail.com


Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Tasia Truss (donderdag, 02 februari 2017 21:19)


  Can you tell us more about this? I'd love to find out more details.

 • #2

  Lee Dowless (zaterdag, 04 februari 2017 15:59)


  Hey would you mind letting me know which hosting company you're utilizing? I've loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good hosting provider at a honest price? Thanks, I appreciate it!

 • #3

  Karina Mccay (zondag, 05 februari 2017 22:45)


  For newest news you have to pay a visit world-wide-web and on web I found this web site as a finest website for hottest updates.