Verfrissende ideeën voor communicatie strategie gezocht

Vanuit de programma coördinator trainers/coaches Veilig Sportklimaat hebben we een vraag binnen gekregen om mee te denken over een nieuwe communicatie strategie. Lijkt het jou wat om je skills te toetsen en van waarde te zijn voor de sport? 

 

 

Bijna alle trainers en coaches die geen echte trainersopleiding hebben of geschoold zijn als leerkracht worstelen met de pedagogisch-didactische kant van het trainerschap. Dat zie je niet alleen bij de welwillende ouders die een paar jaar trainer of coach zijn, maar je ziet ook vaak bij ervaren trainers die elk jaar weer tegen dezelfde dingen aanlopen. En laten we eerlijk zijn: het ís tegenwoordig ook lastig om hun aandacht te vangen (en vast te houden) en afspraken te maken waar iedereen zich aan houdt. En het ís ook lastig om altijd maar positief te coachen en niet steeds te wijzen op wat je fout ziet gaan. Daar kunnen de trainers, coaches en begeleiders best wat steun bij gebruiken. Die steun verdienen ze ook!

 

Je wilt als club dat iedereen zich thuis voelt, plezier heeft en steeds beter wordt. Je vindt het zonde als ze na een paar jaar alweer afhaken of naar een andere club hoppen. Je wilt dat ze bij jou blijven; hun hele sportjeugd lang en ook daarna. Je wilt dat ze zich thuis voelen, plezier hebben en goede trainingen krijgen.

 

Het zou gaaf zijn als iedere club twee of drie verenigingsmensen op (laat) leiden om haar trainers een seizoen lang te begeleiden. Gedurende het seizoen bezoeken de trainersbegeleiders met enige regelmaat de trainers en coaches en geven hen aan de hand van de vier inzichten over trainerschap feedback, tips en suggesties.

 

Wat zoeken we:

Verfrissende ideeën voor een effectieve communicatiestrategie.

 

 

Lijkt het je iets? Neem dan contact op met het aanvoerdersteam via jongoranjenetwerk@gmail.com en wij brengen je in contact met de programma coördinator.