YPY: hoe ziet de organisatie 4.0 er uit?

Niki Wijnen (NOC*NSF), Myrte Eikenaar (NGF) en Christine Saxton (NGF) doen mee aan de Young Professional of the Year Challenge. Deze Challenge wordt georganiseerd door ICA, een netwerk van de 50 grootste bedrijven in Nederland. Wij als Jong Oranje hebben ook, voor het eerst, een team van  3 personen mogen sturen. De eerste twee bijeenkomsten zijn geweest. 

Deze stonden in het kader van: elkaar leren kennen, inspireren en na te denken over de toekomst. Hoe ziet de Organisatie 4.0 eruit? Dus een organisatie in 2030? Sprekers van bijvoorbeeld Deloitte en Neijerode vertelden over hoe zij leiderschap zien in de toekomst hoe zij de organisatie 4.0 zien.

 

Het is lastig <UITDAGEND> om te bedenken hoe de toekomst eruit gaat zien. Mens en robots/computers, hoe gaat dat samen en wie/wat heeft welke rol? Het huiswerk van de eerste twee bijeenkomsten was het maken van Infographics om dit weer te geven. De eerste infographic geeft weer ‘How will you act as the future leader in Organization 4.0’. De tweede bijeenkomst ging over hoe ziet de organisatie 4.0 eruit. Klik hier voor de infographic.

 

De vragen waar wij ons vóór de finale op moeten richten zijn:

•     Do you fully understand the Young Professional of the Year 2017 profile?

•     Which competences do you have in your team?

•     How will you use them? 

•     How can you as a team enrich each other and score the highest overall on all competences?

•     What are the roles of the various team members?

•     How do you behave under pressure?

Binnenkort zullen wij (Niki, Myrte en Christine) bij elkaar komen om onze 'game plan' te bespreken.

 

Op 13 mei is de finale. Dan doen we mee aan een business game. Hopelijk zijn wij dan klaar om de game te ‘kraken’ en deze challenge te winnen. 

 

Geschreven door Christine Saxton (NGF)

Download
YPY infographic bijeenkomst 1
YPY infographic bijeenkomst 1.jpg.pdf
Adobe Acrobat document 506.8 KB
Download
YPY infographic bijeenkomst 2
YPY infographic bijeenkomst 2.jpg.pdf
Adobe Acrobat document 156.7 KB