Terugblik Meet the Leaders

Op 2 februari stond Meet the Leaders gepland. Een ontmoetingsplek voor huidige en toekomstige leiders. Een aantal Jong Oranje spelers zijn het gesprek aangegaan met huidige leiders Jan Paternotte (fractie voorzitter van D66), Gerard Dielessen (CEO van NOC*NSF) en Tom Velema (partner van Ernst en Young). Ook werd er gesproken over persoonlijke en professionele ontwikkeling van de spelers: Welke functie ambieer jij over 5 jaar? Waar droom je van? Voor welke keuze en uitdaging sta je nu? Welke leider wil je zijn? 

Terugblik van Cécile Veldman (KNZB)

Vanuit Jong Oranje mochten 3 mensen naar het Meet the leaders evenement van ICA. De avond begon met een discussie tussen verschillende leiders van grote bedrijven (Ernst & Young en NOC*NSF) en een politieke partij (D66) over leiderschap en de weg die zij afgelegd hebben tot het punt waar ze nu zijn. Vervolgens zijn wij in groepen uiteen gegaan om in een kleiner gezelschap met een leider in gesprek te gaan. Voor mij was dit het meest interessant gedeelte van de avond aangezien je in gesprek raakt met mensen die zich ook verder willen ontwikkelen en eigenlijk tegen dezelfde dilemma’s aanlopen. Daarnaast kon de leider als ervaringsdeskundige nog aanvullende adviezen geven zoals: ‘Leiderschap is ook achterom kijken’ of ‘Geloof in jezelf, dan komt de rest vanzelf’.

 

Al met al een interessante en leerzame avond!