Meedoen aan Europees trainingsprogramma

Ben je een jonge sportmanager, verenigingsadviseur of een bestuurder met enkele jaren werkervaring? Ben je geïnteresseerd in het leggen van internationale contacten sportsector? Zou je vaardigheden en kennis willen verbeteren en ophalen? Dan biedt dit Europese pilot trainingsprogramma (S2A Sport) een mooie mogelijkheid om je competenties verder te ontwikkelen.

Op initiatief van EOSE, een internationale organisatie ter bevordering van de Europese sector sport en bewegen, is er binnen dit eerst project onderzocht welke kennis, vaardigheden en competenties sportmanagers nodig hebben om hun taken optimaal te kunnen uitvoeren. Daarna is er een trainingsprogramma ontwikkeld om competities te ontwikkelen van de mensen werkzaam in de sportsector. De Werkgevers in de Sport (WOS) is een van de betrokken organisaties bij dit Europese project.

 

Het trainingsprogramma richt zich op vijf gebieden: Strategic Decision, People, Resources, Operations, Sport Processes and Activities. De training word gegeven in groepsverband door middel van hoorcolleges, werkgroepen en verschillende cassussen. Het niveau van het programma komt overeen met 5 EQL. Hier kun je meer informatie vinden over het niveau. In totaal zijn er 40 deelnemers van over heel Europa die met de pilot meedoen. De WOS mag een aantal personen voordragen voor het programma.

 

Het pilot trainingsprogramma zal plaatsvinden van zondag 3 tot woensdag 6 september in Vierumaki, Finland.  Vierumaki is een groot sport park waar een universiteit, sportvelden, restaurants, hotels en nog veel meer voorzieningen aanwezig zijn. De deelnemers overnachten of in een knus blokhutje voor 3 of in een hotelkamer voor 2 personen. Gedurende de trainingsprogramma is er nog tijd om gebruik te maken van de sauna en wellness voorziening. Het is een unieke kans. Het gehele verblijf in Finland wordt vergoed, er wordt alleen gevraagd om de reiskosten voor te schieten. De reiskosten kunnen na afloop van het trainingsprogramma teruggevraagd worden. Meer informatie over Vierumaki kun je hier vinden.

 

Meer weten?

 

Ben je al erg enthousiast? Aanmelden is mogelijk via een motivatiebrief met CV te sturen naar  Marjolijn Spoorenberg, m.spoorenberg@sportwerkgever.nl. Ook is meer informatie is te verkrijgen via Marjolijn.