Jong Oranje blikt terug op WK Triathlon

Rotterdam was vorige week trotse host city van de Nationale Sportweek en pakte groots uit door het organiseren van de ITU World Triathlon Series Grand Final 2017, ofwel het WK Triathlon! Een kleine 4.000 atleten, afkomstig uit de hele wereld komen strijden om wereldtitels voor elite atleten, paratriatleten, junioren en amateurs. En Jong Oranje was aanwezig, lees hieronder verder..

 

 Jong oranje ook aanwezig!

Jong Oranje organiseerde op 15 september, als onderdeel van het Sportief Verbinden Congres (van o.a. NOC*NSF,  NTB, VSG en gemeente Rotterdam), haar evenement 'Three of a kind'. Op deze dag ontmoette verenigingsondersteuners, vertegenwoordigers van sportbonden, gemeenten en provincies, evenementenorganisatoren en onderzoekers elkaar. Jong Oranje kreeg de mogelijkheid om bij een aantal leuke sessies aanwezig te zijn:

  • TIG Sports (verzorgd door Niels Markensteijn) nam ons mee in het verhaal van evenementenorganisatie; welke kansen en uitdagingen staat je te wachten bij het organiseren van zo'n groot evenement.
  • Vervolgens vertelde Erik Scherder over het belang van muziek en sport bij de ontwikkeling van kinderen
  • Tot slot sloten we de informatieve dag af met een workshop Creatief Denken verzorgd door Start2Create. 'Crimineel denken is soms de key tot succes! #doorbreekcirkeldenken

Natuurlijk sloten we de dag af met een borrel bij de finish het WK, waar gezellig met elkaar nagepraat en genetwerkt werd!

 

Bekijk hieronder de aftermovie!