Young Professionals kijken door Jong Oranje naar de toekomst!

 

Vrijdag 23 november 2018 stond het Krachtstation in Utrecht in het teken van het jaarlijks terugkerende Sneakergala. Deze editie kwamen ruim 100 jong professionals uit de sport- en het bedrijfsleven bij elkaar. Er werd genetwerkt, kennis opgedaan & uitgewisseld. Met culinaire hoogstandjes (ja echt!) werd deze inspiratievolle en gezellige avond muzikaal begeleid door onze eigen DJ Miss Mary. Kortom… een avond die je niet had willen missen. Kon je er niet bijzijn? Lees snel verder! 

 

 

Het Krachstation Kanaleneiland, een voormalig schoolgebouw omgetoverd tot een multifunctioneel complex als maatschappelijk vastgoedproject, werd omgetoverd tot evenementenlocatie. De organisatie, bestaande uit jong profs uit verschillende hoeken van de sportwereld, organiseerde met het Young Professional Network van de VSG kleinschalige en inspirerende sessies. Eric van der Burg, Margo de Vries, Gijsbregt Brouwer en Peter Sprenger deelden vanuit persoonlijke achtergrond hun kennis en ervaring met ons. Met de blik gericht op de toekomst van de sportwereld, waarin de Young Professionals een belangrijk deel gaan uitmaken, werden onderwerpen als data & analyse, nieuwe organisatie- en werkvormen en politieke sensitiviteit gedeeld. En natuurlijk, sloten we af met een drankje om te proosten op het 5-jarig bestaan van Jong Oranje als stichting!

 

 

5 Jaar Jong Oranje

Het Sneakergala, als onderdeel van Jong Oranje, wordt wederom al 5 jaar georganiseerd. De stichting werd opgericht door NOC*NSF, de WOS en sport&zaken met duidelijke doelstellingen: het verbinden van jong professionals binnen en buiten de sportsector en het uitwisselen van kennis met andere sectoren, zodat de sportsector zich kan blijven ontwikkelen. Hiermee dragen we inhoudelijk bij aan professionalisering en het aantrekkelijk houden/ maken van werken in de sport.

 

De afgelopen jaren zijn er een hoop jonge mensen actief geweest met en door Jong Oranje. Dit heeft de sport een hoop gebracht. Er zijn onderlinge netwerken ontstaan binnen en buiten de sport. Spelers, Fans en Aanvoerders weten de sport te vinden en de sport weet Jong Oranje te vinden! Wij schuiven aan bij grote thema’s en focussen ons op persoonlijke ontwikkeling van de jongere generatie.

 

 

Na 5 jaar succes, plezier en ontwikkeling wordt het tijd om de boel te evalueren en ons te focussen op de volgende 5 jaar. Een nieuwe generatie van jong professionals sluit zich aan, ook zij willen weer van waarden zijn voor de huidige en nieuwe ontwikkelingen in de sport (transitie, veranderingen in het lidmaatschapsmodel). Wij kijken uit naar deze nieuwe fase waarin we veel willen leren en willen geven. Immers zijn Young Professionals van meerwaarde; nieuwe energie en een frisse blik!

 

#TheFutureIsOurs

 

De presentaties van de gastsprekers zijn hier te vinden