Uitgelicht: De CAO Sport in je broekzak!

De CAO Sport app heeft al zo’n 1600 gebruikers! Waar dient de app voor en wat hebben de young professionals in de sport eraan?

 

Allereerst zorgt de app ervoor dat je de CAO Sport altijd op zak hebt, vertellen Frank van Gene en Koen Vermooten van de Werkgeversorganisatie in de Sport (WOS). De CAO Sport wordt hierdoor toegankelijker. De CAO, zoals in de app te vinden is, is niet als een statisch juridisch document opgesteld, maar juist in begrijpbare taal met een logisch menu. Met de handige FAQ-rubriek kan je ook snel antwoord vinden op je vraag over bijvoorbeeld werktijden, verlof en salaris. 

 

Daarnaast is de app ook een bron voor de WOS en zijn sociale partners (WOS, FNV, CNV & de Unie) om nieuws en kennis te delen en via polls & vragenlijsten te kijken wat er speelt bij medewerkers. De uitkomsten daarvan wordt ook meegenomen richting de cao onderhandelingen. Het gaat ook hierbij om de aansluiting van de wensen en behoeften van de sportsector. En je wordt als young professionals goed op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en een stem hebben jij actuele onderwerpen. 

 

De app wordt continu doorontwikkelt, “zo hebben we laatst een grote update gehad” vertel Frank van Gene (WOS). Met ruim 1600 gebruikers van de app, sinds de lancering, is er een bereik van een derde van het aantal werknemers in de sportsector.

 

De app is gratis te downloaden via de Google Play Store (voor Android) en de App Store (voor Apple). Zet je notificatie aan om op de hoogte te zijn van het alle updates. Downloaden dus, en je hebt altijd de juiste informatie bij je!