Opleiding 'De sport van morgen'

WOS & Fanbased hebben een vernieuwende opleiding ontwikkeld gericht op persoonlijke groei en persoonlijk leiderschap. Ga samen met collega’s uit de sport de uitdaging aan om jezelf verder te ontwikkelen op voor jou persoonlijk relevante thema’s. Word fan van jezelf en maak impact in jouw vakgebied, de sport van morgen! De opleiding is opgebouwd dat deze:

 • aansluit bij de behoeften van organisaties en medewerkers in de sport;
 • gericht is op persoonlijke ontwikkeling van medewerkers;
 • specifiek ingaat op het vergroten van de employability van medewerkers door aan te sluiten op thema’s als eigen regie over je loopbaan en het werken aan competenties die essentieel zijn voor toekomstige functies (bv. ondernemerschap).

 

Waarom de opleiding ‘Sport van Morgen’?

In deze opleiding ga jij als deelnemer actief aan de slag met persoonlijke ontwikkeling en word je gecoacht vanuit ervaring en kennis. De opleiding biedt:

 

 • ERVARING IN TOPSPORT & DEFENSIE > Fanbased coaches zijn (ex-)topsporters of militair
 • WETENSCHAP ALS BASIS > Inzicht in mentale, sociale en fysieke uitdagingen vanuit psychologie en neurowetenschappen
 • ACTIVATIE VAN ONTWIKKELING > Groei stimuleren door écht te ervaren (actie!)

Programma

In de opleiding word je als deelnemer op drie verschillende niveaus gecoacht; individueel (word fan van jezelf), team (fan van je team) en organisatie (fan van je organisatie). Het programma bestaat uit:

 • Persoonlijkheidsassessment + terugkoppeling
 • Kick-off met opleidingsgroep
 • Groepsdag 1 & 2
 • Gezamenlijke terugkoppeling  
 • Individuele voorbereiding teamdag 3 & 4
 • Groepsdag 3 & 4
 • Gezamenlijke terugkoppeling
 • Voorbereiding + kick-off

Je wordt als deelnemer gevraagd ter voorbereiding van de opleiding het online persoonlijkheidsassessment in te vullen. Voorafgaand aan de groepsdagen ontvangt elke deelnemer een terugkoppeling en wordt hen gevraagd een begin te maken met het persoonlijk groeiplan dat centraal zal staan tijdens de groepsdagen.

 

ACT persoonlijkheidsassessment

Aan de basis van persoonlijke groei ligt zelfkennis; inzicht in je natuurlijke en aangeleerde competenties om je persoonlijke groeiplan te kunnen richten. De Analytical Competence Tool (ACT) is een psychometrisch onderzoek en verschaft inzicht in deze competenties. De Fanbased performance coaches zijn geaccrediteerd om deze assessments af te nemen bij de deelnemers.

 

Groepsdagen

De groepsdagen worden ingericht volgens het Fanbased programma ritme, waarin inspireren, leren en doen samenkomen. Tijdens de dagen ga je als deelnemer actief aan de slag met persoonlijke ontwikkeling via verschillende activiteiten. In deze activiteiten wordt de opgedane wetenschappelijke kennis in oefenvormen aan je voorgelegd.

 

Gezamenlijke terugkoppeling

Gedurende het programma zal twee keer een gezamenlijke terugkoppeling plaatsvinden, waarin als groep wordt teruggekeken en de voortgang op het groeiplan wordt besproken. Het doel van deze sessies is om de opgedane kennis en ervaringen te borgen en jou als deelnemer de ruimte te bieden om vragen te stellen over het programma of jouw persoonlijke groeiplan.

 

Doelgroep

Het programma is speciaal ontwikkelt voor alle medewerkers in de sport. Ben jij werkzaam bij een sportbond, sportvereniging of een andere sportorganisatie? Dan kan jij je inschrijven voor deze opleiding. Aan de hand van de inschrijvingen worden uitdagende groepen samengesteld, waarbij je met collega’s uit de sport aan de slag gaat met soortgelijke uitdagingen.

 

Werknemers die werkzaam zijn bij een organisatie die lid is van de WOS of NOC*NSF kunnen zich sowieso inschrijven. Twijfel je of je in aanmerking komt voor de opleiding? Vraag je leidinggevende of neem gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

 

Super gaaf programma voor jou als Young Professional. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van de WOS.