Even voorstellen: Taner Kahraman!

Hallo allemaal!

Mijn naam is Taner Kahraman, 24 jaren jong en sinds kort mag ik mijzelf scharen onder de aanvoerders van Jong Oranje. Een super leuke uitdaging die ik met veel plezier en enthousiasme aanga!

In het dagelijks leven studeer ik aan de Universiteit Utrecht, waar ik de master sportbeleid en sportmanagement volg en mijn laatste maanden als student doormaak. Daarnaast ben ik 3 dagen in de week actief bij NLsport. Een hele mooie uitdaging waar we de transitie in de sport aanjagen en versnellen.

 

Jong Oranje kent voor mij verschillende dimensies; het staat voor een (tegen)geluid van young professionals, het staat voor jezelf ontwikkelen in een breed netwerk en (niet geheel onbelangrijk) gezelligheid!

Ik hoop samen met de aanvoerders en alle spelers & fans de verbinding met elkaar te blijven leggen, kennis uit te wisselen en young professionals een nog betere positie te geven in het sportlandschap. Tot snel! Te beginnen op het Sneakergala op 23 november

Ticketverkoop Sneakergala gestart!

Misschien ben je vorig jaar (of eerdere edities) ook al geweest? Of misschien ook niet! Maar.. ben jij een Young Professional, jonger dan 35 jaar en houd je van sport, netwerken en een feestje? Dan is dit event écht iets voor jou! Het Sneakergala vindt plaats op 23 november en wordt georganiseerd door professionals van Jong Oranje, ICA, VSG-YP en Kenniscentrum Sport. Het ideale moment waar jij kan netwerken en nog meer kennis kunt opdoen. Natuurlijk sluiten we de avond af met een knallend feest in stijl. 

t thema van de avond is #BACKTOTHEFUTURE. Momenteel wordt druk gesleuteld aan het programma van de avond. Hierover wordt steeds meer bekend via de social media kanalen van Jong Oranje. Voor nu kun je alvast je ‘team’ samenstellen voor de peloton tickets of je sneakers poetsen om direct in de demarrage mee te kunnen.

meer lezen

FNV organiseert Thema bijeenkomst op 4 oktober

Je bent jong, ambitieus en hebt hart voor de Sport! Maar krijg je wel voldoende ruimte om te groeien? En heb je genoeg invloed op zaken die jouw werk en werkplezier raken? En wat moet er volgens jou straks goed geregeld worden in de nieuwe cao? En ben je bereid hier-over mee te denken en mee te praten? Kom op 4 oktober 2018 naar de thema bijeenkomst van FNV. Bekijk de uitnodiging hieronder.

Meedenken over lidmaatschapsmodel?

In de AV van NOC*NSF in mei is besloten het huidige lidmaatschapsmodel van NOC*NSF kritisch tegen het licht te houden. Daartoe is een werkgroep Lidmaatschapsmodel geformeerd. Zij zijn aan de slag gegaan met het inventariseren van de knelpunten in het huidige model en de mogelijke oplossingsrichtingen. Om tot een goede en volledige inventarisatie te komen, zijn alle voorzitters, directeuren én Jong Oranje-spelers uitgenodigd om deze eerste inventarisatie aan te vullen en te voorzien van commentaar.

 

Een mooie mogelijkheid om jouw mening en ideeën te delen! Klik hier om in de omgeving te komen waar je jouw input mee kunt geven aan de werkgroep. In deze omgeving staan 6 invulvelden waarin je input kan geven betreffende een specifiek onderwerp. Daarnaast is er nog een invulveld waar je overige opmerkingen kan toevoegen. De vragen zijn zo open mogelijk geformuleerd om je de ruimte te geven jouw opvattingen goed te kunnen verwoorden. De werkgroep ontvangt jouw reactie graag voor 7 september.

 

Ps. Na de ontvangst van deze volledige inventarisatie zal de werkgroep in september/oktober een bijeenkomst organiseren om gezamenlijk weer de volgende stap te zetten. Ook hierbij wordt Jong Oranje uitgenodigd om mee te denken! Houd de agenda en communicatie dus goed in de gaten. 

Jong Oranje BBQ

Op 20 september is het tijd om vakantieverhalen met alle Jong Oranje Spelers uit te wisselen onder het genot van een BBQ.
Geen zin om te kletsen, neem dan een spelletje, frisbee of bal mee en ga lekker spelletjes spelen of sporten met elkaar!
 
Locatie: SV Kampong, Utrecht
Tijd: vanaf 17:00uur
Inschrijfgeld: €12,50 (via Tikkie)

Inschrijven kan via deze link

Jong Oranje aanwezig bij het tekenen van het Sportakkoord!


Vrijdag 29 juni was het zover, het langverwachte Nationaal Sportakkoord werd ondertekend. In het sportakkoord wordt als doel gesteld de organisatie van de sport en de financiën daarachter zo toekomstbestendig mogelijk te maken. Een groot aantal relevante partijen zoals gemeenten en bonden kwamen in Scheveningen bij elkaar om sport de komende jaren voor zoveel mogelijk mensen zo toegankelijk mogelijk te maken.

“Iedereen moet plezier in sport kunnen beleven”, stelde minister voor Sport Bruno Bruins tijdens het moment van ondertekening. “Ongehinderd door leeftijd, lichamelijke/geestelijke gesteldheid of sociale positie. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn. Daarom investeren we de komende jaren in onze sportaccommodaties, in het versterken van de sport- en beweegaanbieders en in de motorische vaardigheden van onze jeugd. Het nationaal sportakkoord is opgebouwd uit vijf deelakkoorden (1)Inclusief sport en bewegen, (2) van jongs af aan vaardig in bewegen (3) Duurzame Sportinfrastructuur (4) Vitale aanbieders (5) Positieve Sportcultuur. 

Vanaf 1 januari 2019 start de uitvoering van het Sportakkoord en de bijbehorende deelakkoorden. Jong Oranje kijkt waar zij nog invulling of input kunnen geven aan de uitwerking van deze deelakkoorden. 

Terugblik Future Proof

Op maandag 14 mei vond de Future Proof-sessie van Jong Oranje plaats tijdens de sportconventie van NOC*NSF. Ruim 25 deelnemers hebben met elkaar nagedacht over de meest ideale somobal-organisatie. Somobal werd als fictieve sport gebruikt om makkelijker buiten de bestaande structuren te kunnen denken.

Het was namelijk de bedoeling om zo absurd mogelijke antwoorden te geven op de vragen:

  • Welke rol heeft deze sportorganisatie? Waar ligt jouw toegevoegde waarde voor de Somobal-spelers?
  • Hoe ziet het verdienmodel eruit: wat zijn de inkomstenbronnen en waar liggen de uitgaven?
  • Hoe werk je samen in het gehele speelveld?

Het meest absurde antwoord op iedere vraag werd vervolgens uitgewerkt naar een meer realistisch idee. Het resultaat? Dat heeft sneltekenaar Jeroen van der Liende, met dank aan NLSport, voor ons vastgelegd! Binnenkort te bewonderen op het kantoor van NOC*NSF. Dank voor jullie leuke inbreng én voor het uitdagen van andere deelnemers! Heb je tips of ideeën voor een volgende sessie? Laat dit vooral weten via jongoranjenetwerk@gmail.com. Tot slot willen we graag Simone van den Biggelaar-Volmer bedanken voor het verzorgen van de sessie: dankjewel!

Beachvolleybal op Papendorp

Komende zomer pioneert de Nederlandse Volleybal Bond weer waar het gaat om evenementenorganisatie. Daarom vinden wij dit als Nederlandse Volleybal Bond een prachtige gelegenheid om alle mensen op Papendorp uit te nodigen voor een lekker potje beachvolleybal. Vanaf begin mei worden er de hele zomer twee beachvolleybalvelden gerealiseerd voor het kantoor van ilionx, schuin achter ons pand. Van die velden mag iedereen op Papendorp gebruik maken. 

Wij nodigen je hierbij graag uit voor de officiële opening van Papendorp Beach op donderdag 17 mei. Ook dagen we elk bedrijf uit om één vertegenwoordiger af te vaardigen voor het actieve programma vanaf 17:30 uur.

 

Programma 17 mei 2018

17:00 uur            Inloop op Papendorp Beach

17:30 uur            Clinic van Beachvolleybal Team Nederland 

18:00 uur            Officiële opening Papendorp Beach

18:15 uur            Uitdagingswedstrijden 

19:00 uur            Einde

Aanmelden kan tot 11 mei via deze link. Let's play beachvolleybal!

 

CAO-APP Werken in de sport

Voor al jouw vragen en jouw mening: de CAO-app ‘Werken in de sport’ Donderdag  17 mei  jl. is de CAO-app Werken in de sport gelanceerd. De app is bedoeld voor alle werknemers en werkgevers in de sportsector. Je kunt straks via je eigen smartphone of tablet heel eenvoudig de CAO Sport raadplegen.

Hoe zit het met werktijden? Hoe werkt het opnemen van ouderschapsverlof? Voor deze en vele andere vragen is er nu deze gebruiksvriendelijke app. Daarnaast bevat de app de ‘denk-mee-functie’ om jouw input over arbeidsvoorwaarden en werken in de sport te geven.

 

 

Informatie over CAO Sport

Doel van de app is heldere en actuele informatie geven aan iedereen die te maken heeft met de CAO Sport. De app is laagdrempelig en overzichtelijk. Je kunt snel bij de gewenste informatie en kunt tevens je mening geven. Alle informatie uit de CAO Sport is per hoofdstuk aan te klikken, waardoor je alles per onderwerp kunt bekijken. Verder bevat de app onder meer een FAQ met de meest gestelde vragen en antwoorden en een agenda met alle belangrijke data voor zowel werkgevers als werknemers.

Bekijk ook het filmpje over de app Werken in de sport.

 

De app downloaden

De app is gratis te downloaden via de Google Play Store (voor Android) en de App Store (voor Apple). Na installatie kan de app direct worden gebruikt. Zet je notificatie aan om op de hoogte te zijn van het alle updates. Downloaden dus, en je hebt altijd de juiste informatie bij je!

Terugblik evenement met Kenniscentrum Sport

Op donderdag 19 april organiseerde Jong Oranje met Kenniscentrum Sport het evenement ‘De waarde van sport: logisch, maar hoe werkt dit?’

 

Directeur Bert van Oostveen opende de workshop met een aantal tips voor ons als toekomstige sportbestuurders. Vanuit zijn ervaring vanuit het voetbal nam hij ons mee carrière bij de KNVB én zijn overstap naar Kenniscentrum Sport. Daarna nam Adviseur Dirk Schaars ons mee in het model dat de waarde van sport in kaart brengt. Welke waarde kent de sport? In hoeverre is er bewijs dat sport en bewegen een bijdragen leveren aan deze waarden? En tot slot, kun je in euro’s uitdrukken wat de waarde van sport is?

 

 

Na afloop hebben we hierover nog even nagepraat onder het genot van een drankje en hapje in het zonnetje. Met ruim 20 energieke Young Professionals kijken we terug op een succesvol evenement!

 

 

Op 14 mei staat Future Proof op het programma. Ben jij er bij? 

Bijeenkomst ‘De ultieme CAO Sport 2019'

Werkgevers en werknemers gaan op 17 mei 2018 in gesprek met als doel tot concrete voorstellen voor de CAO Sport 2019 en nieuwe meerjarenafspraken te komen. Graag nodigen wij jou uit om hieraan deel te nemen. Als young professional weet jij natuurlijk als geen ander wat jij belangrijk vindt als werknemer voor de CAO Sport. Dus heb jij een mening over de arbeidsvoorwaarden in de sport? Vind je het leuk om namens alle werknemers mee te denken over de onderwerpen die nu op de cao-tafel spelen zoals het generatieproof maken van CAO Sport? Meld je dan aan voor de bijeenkomst ‘De ultieme CAO Sport 2019’!

 

We nodigen werkgevers en werknemers uit om samen in gesprek te gaan met als doel tot concrete voorstellen voor de CAO Sport 2019 en nieuwe meerjarenafspraken te komen. Het programma van de bijeenkomst sluit aan op de uitkomsten van de moderniseringssessies van afgelopen jaar (zie bijlage infographic) en opbrengsten van de cao app Werken in de Sport die in de komende periode in gebruik genomen gaat worden. Het generatieproof maken van CAO Sport is sowieso één van de onderwerpen.

 

Aanmelding

Aanmelden voor de bijeenkomst ‘De ultieme CAO Sport 2019’ kan tot 11 mei aanstaande via dit online formulier. Aangezien we maximaal plek hebben voor 25 werkgevers en 25 werknemers geldt vol = vol. Het is raadzaam om je tijdig aan te melden. Het streven is om een zo groot mogelijke diversiteit aan organisaties te laten deelnemen.

Praktische informatie

Datum:             17 mei 

Tijd:                  13.00 - 16.00

Locatie:            The colour kitchen

                        Prinses Christinalaan 1

 

                        3554 JL Utrecht

 

We beloven een interactieve bijeenkomst met veel ruimte voor jullie inbreng. Graag tot 17 mei!

 

Hartelijke groet,

 

Namens sociale partners,

 

Ary Hordijk (Werkgevers in de sport)

Hanan Yagoubi (FNV Sport &Bewegen)

John Kapteijn (De Unie)

 

 

Afshin Towhidi (CNV Vakmensen)

Sportconventie en Future Proof

Op maandag 14 mei aanstaande vindt de Sportconventie 2018 plaats op Papendal in Arnhem. Iedereen die de sport een warm hart toedraagt wordt uitgenodigd. Een groot deel van de Sportconventie bestaat uit een carrousel van workshops en bijeenkomsten waarbij de toekomst centraal staat. Een mooie dag voor de Future Proof-bijeenkomst van Jong Oranje! Samen met jou en alle andere aanwezige geïnteresseerden willen we nadenken over een toekomstbestendige organisatiestructuur van de sport.


Meer informatie volgt t.z.t., maar blok 14 mei alvast in je agenda.

De gehele Sportconventie wordt erg interessant en we hopen je natuurlijk te zien bij Future Proof!

 

 

Uitnodiging Sportconventie >> 

 

 

Beste sportliefhebber,

 

Graag nodig ik je uit voor de Sportconventie 2018  van maandag 14 mei aanstaande vanaf 13.30 uur op Papendal in Arnhem. Kom, ben er bij, draag bij en vier mee!

 

We nodigen iedereen uit die de sport in Nederland een warm hart toedraagt, in het bijzonder besturen, directies en medewerkers van sportbonden, medewerkers en management van VWS, van sponsoren en van partners van de sport, sport-onderwijs, gemeentelijke sportbedrijven, provinciale en lokale sportraden, overige organisaties in of rondom de sport.

 

In de bijlage vind je meer informatie over de Sportconventie. Voel je vrij deze te delen binnen én buiten je organisatie.

 

En meld je zo snel mogelijk aan via deze link!

Met vriendelijke groet, 

 

Gerard Dielessen,

Algemeen directeur NOC*NSF

 

 

 

De waarde van sport: logisch, maar hoe werkt dit? 

‘Sport is van grote waarde’, wordt veelal gezegd. Sport en bewegen zou goed zijn voor je gezondheid, voor je persoonlijke ontwikkeling en voor sociale cohesie in de samenleving. Maar waaruit blijkt dat eigenlijk? En hoe kunnen we die waarden meten? 

 

Op donderdag 19 april organiseert Kenniscentrum Sport met Jong Oranje het evenement: ‘De waarde van sport: logisch, maar hoe werkt dit?’ in Ede.

 

 Bert van Oostveen, directeur van Kenniscentrum Sport, neemt ons mee in het verhaal en werkwijze van Kenniscentrum Sport. Vervolgens geeft adviseur Dirk Schaars een presentatie over de sociale en economische waarden van sport. Daarna gaan we in groepen uiteen om middels een tool de sociaal economische waarden van jouw sport(organisatie) te bepalen. 

 Programma:

14.45-15.00u     Ontvangst

15.00-15.15u     Aftrap door Directeur Bert van Oostveen

15.15-16.00u     Presentatie van Adviseur Dirk Schaars

16.00-16.50u     Interactief deel: Wat is de waarde van jouw sport én hoe breng je de sociaal economische waarde van jouw sport in kaart? 

16.50-17.00u     Plenaire afsluiting

17.00u                 JO borrel in de kantine

 

Sport is overal goed voor! Toch?! Kenniscentrum Sport neemt je mee in hoe jij de sociaal economische waarde van jouw sport in kaart kan brengen! We werken allemaal in de sportwereld, dus wat betekent deze waarde nu voor jouw werkzaamheden?

 

Adres:

Kenniscentrum Sport

Horapark 4 in Ede

 

Trein: Op loopafstand van station Ede-Wageningen (10min).

Auto: Genoeg gratis parkeerplaatsen voor de deur

 

Inschrijven

Deelname aan het evenement bedraagt €2,50 incl. borrel na afloop. 

Inschrijven kan via het formulier hieronder:

 

 

meer lezen

Voorstellen CAO Sport - Generatieproof en cao app 3 april 2018

 

Vorig jaar heeft Jong Oranje meegedacht en gebrainstormd over de huidige CAO Sport versus levenslang inzetbaar, maatwerk, werk en privé combineren, het (on)nut van bepaalde verplichte vrije (feest)dagen, jubilea etc. Op 3 april geeft de WOS een vervolg aan het gezamenlijke traject van werkgevers en werknemers met concrete voorstellen voor een nieuwe CAO Sport. Wil jij als Jong Oranje speler meepraten? 

 

Wat is er in de tussentijd gebeurd?

Op basis van eerdere input zijn wij als sociale partners verder gaan concretiseren. Andere cao’s zijn geraadpleegd, ervaringen uit andere sectoren zijn en worden opgehaald en er is gesproken met een partij die werkgevers en werknemers digitaal kan ondersteunen in bijvoorbeeld een persoonlijk keuzebudget.

 

Voorstellen voor een CAO Sport die generatieproof is

Op dinsdag 3 april as. willen we graag twee à drie opties aan jullie voorleggen, die een alternatief vormen voor bovenstaande en bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid in verschillende leeftijdsfases. De opties hebben een verschil in ambitieniveau.

Korte eerste demonstratie van nieuwe cao app Werken in de Sport

Met de app Werken in de Sport hebben alle werkgevers en werknemers in de sport arbeidsvoorwaarden binnen handbereik. Ook blijven jullie zo op de hoogte van het laatste cao-nieuws en kun jullie meedenken over onderwerpen die betrekking hebben op je arbeidsvoorwaarden. Naast de volledige cao-tekst bevat de app veelgestelde vragen, nuttige links, nieuws en een kalender met alle evenementen.

Jullie zijn de eerste groep aan wie we een preview laten zien op 03 april.

Vervolg

Jullie input wordt meegenomen om het voorstel nog scherper voor te leggen aan een bredere groep van werkgevers en werknemers tijdens een sessie op 17 mei van 13.00 - 16.00 uur. Noteer alvast in je agenda. Jong Oranje is van harte uitgenodigd. Vervolgens zal een advies, gericht op de inzetbaarheid van medewerkers in verschillende leeftijdsfases, aangeboden worden aan het Arbeidsvoorwaardenoverleg Sport (AOS) ter voorbereiding op de cao onderhandelingen. Via de app Werken in de Sport zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

 

Praktische informatie

Datum: 3 april 2018

Tijd: 14.00 - 16.00 uur

Locatie: De Weerelt, Orteliuslaan 1041 te Utrecht

AANMELDEN

 

Routebeschrijving en parkeren

Zie de bijlage met de routebeschrijving (openbaar vervoer en auto) naar DeWeerelt.

Er kan gebruik worden gemaakt van de parkeergelegenheid aan de achterzijde van het gebouw DeWeerelt aan de Janssoniuslaan waar een aantal plaatsen voor de bijeenkomst speciaal gereserveerd is. U kunt zich aanmelden bij de slagboom, waarna u toegang krijgt tot de parkeerplaats. Als de parkeerplaats vol is, dan is de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid bij P&R Papendorp aan de Mercatorlaan op 9 minuten lopen afstand.

 

Aanwezigheid

 

Graag via het formulier aangeven of je aanwezig zult zijn of niet beschikbaar bent. We zien uit naar je komst.

Even voorstellen: Luuk Berends

Hoi! Mijn naam is Luuk Berends, 24 jaar oud en vanaf deze maand ben ik toegetreden tot het aanvoerdersteam van Jong Oranje. Na het afronden van de studie Sport Marketing en Communicatie (SPECO) in Tilburg ben ik aan de slag gegaan bij de Nederlandse Basketball Bond, waar ik me bezig houd met communicatie. Naast mijn werk ben ik zelf vanaf mijn 6e ook actief basketballer.

 

 

Samen met iedereen binnen Jong Oranje hoop ik de komende tijd mooie verbindingen en samenwerkingen binnen de sportwereld te kunnen bewerkstelligen. Daarnaast hoop ik dat we weer een aantal mooie evenementen neer kunnen zetten waar we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.