Jong Oranje blikt terug op WK Triathlon

Rotterdam was vorige week trotse host city van de Nationale Sportweek en pakte groots uit door het organiseren van de ITU World Triathlon Series Grand Final 2017, ofwel het WK Triathlon! Een kleine 4.000 atleten, afkomstig uit de hele wereld komen strijden om wereldtitels voor elite atleten, paratriatleten, junioren en amateurs. En Jong Oranje was aanwezig, lees hieronder verder..

 

 Jong oranje ook aanwezig!

Jong Oranje organiseerde op 15 september, als onderdeel van het Sportief Verbinden Congres (van o.a. NOC*NSF,  NTB, VSG en gemeente Rotterdam), haar evenement 'Three of a kind'. Op deze dag ontmoette verenigingsondersteuners, vertegenwoordigers van sportbonden, gemeenten en provincies, evenementenorganisatoren en onderzoekers elkaar. Jong Oranje kreeg de mogelijkheid om bij een aantal leuke sessies aanwezig te zijn:

  • TIG Sports (verzorgd door Niels Markensteijn) nam ons mee in het verhaal van evenementenorganisatie; welke kansen en uitdagingen staat je te wachten bij het organiseren van zo'n groot evenement.
  • Vervolgens vertelde Erik Scherder over het belang van muziek en sport bij de ontwikkeling van kinderen
  • Tot slot sloten we de informatieve dag af met een workshop Creatief Denken verzorgd door Start2Create. 'Crimineel denken is soms de key tot succes! #doorbreekcirkeldenken

Natuurlijk sloten we de dag af met een borrel bij de finish het WK, waar gezellig met elkaar nagepraat en genetwerkt werd!

 

Bekijk hieronder de aftermovie!

 

 

 

meer lezen

Start ticketverkoop Sneakergala 2017!

Ben jij een Young Professional, jonger dan 35 jaar en houd je van sport, netwerken en een feestje? Dan is dit event écht iets voor jou!  Het Sneakergala vindt plaats op 24 november en wordt georganiseerd door professionals van Jong Oranje, ICA, VSG-YP en Kenniscentrum Sport. Het ideale moment waar jij kan netwerken en nog meer kennis kunt opdoen. Natuurlijk sluiten we de avond af met een knallend feest in stijl. De dresscode voor het Sneakergala is simpel: Alles mag, als het maar en combinatie is van netjes en sportief. Een jurkje met sneakers, een trainingsbroek met naaldhakken, een maatpak met voetbalschoenen, het kan allemaal!  Lees hier meer over de locatie en het programma én schrijf je snel in! 

Thema Sneakergala: #TEAMWORK!

#TEAMWORK! Het thema van het Sneakergala op 24 november is bekend. De ticketverkoop start binnenkort met 'Demarrage tickets' en als je daarvoor nèt te laat bent, kun je nog aanhaken met een 'Chasse Patate ticket'. Gezien het thema introduceert de organisatie dit jaar ook een 'Peloton ticket' voor een klein voordeel met jouw team van 4. Momenteel wordt druk gesleuteld aan het programma van de avond. Hierover wordt steeds meer bekend via de social media kanalen van Jong Oranje. Voor nu kun je alvast je ‘team’ samenstellen voor de peloton tickets of je sneakers poetsen om direct in de demarrage mee te kunnen. Save the date: 24 november 2017!

Meer informatie over het programma en de locatie volgt binnenkort!

Wijzigingen binnen het aanvoerdersteam

Afgelopen maand hebben we afscheid genomen van Jong Oranje aanvoerders Bram van Pelt, Dorien Tenhaeff en Tim Bödicker. Maar ook vanavond nemen we afscheid van Thysia Pater en Bart van Roessel. Zij hebben allemaal afgelopen 2 jaar heel veel mooie evenementen neergezet voor alle Young Professionals in de sport. Zeker een bedankje waard!

 

Inmiddels heeft deze zomer Floor van den Nieuwenhoff zich aangesloten bij de aanvoedersgroep. Hieronder stellen we haar even aan je voor! 

  

Hoi hoi! Mijn naam is Floor van den Nieuwenhoff, 24 jaar oud en momenteel werkzaam bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) als Projectmedewerker op de afdeling Leven Lang Zwemmen waar ik momenteel verantwoordelijk ben voor SuperSpetters, de zwemlesmethode van de KNZB. 

 

Samen met mijn mede-aanvoerders hoop ik komende jaren weer een aantal leuke en inspirerende evenementen te mogen organiseren voor alle Jong Oranje spelers en fans. Ik wil Young Professionals, met hun kennis en goede ideeën, met elkaar verbinden. Dit zodat we kunnen leren van elkaar en een bijdragen kunnen leveren aan de ontwikkelingen van de georganiseerde sport. 

 

meer lezen

Vrijdag 15 september: Three of a kind!

Op 15 september, tijdens het WK Triathlon,  organiseert Jong Oranje het evenement: Three of a kind. TIG Sports geeft een kijkje in de keuken van een evenementenorganisatie, welke uitdagingen er zijn en welke valkuilen er op de loer liggen. Verder wordt de maatschappelijke rol van een topsport evenement aan het licht gebracht. Daarop aansluitend is er een boeiende lezing van Erik Scherder. In deze sessie bespreekt hij de invloed van bewegen en muziek op ons brein en daarmee op onze maatschappij. Hieronder vind je het volledige programma.

Programma:

12:00 – 13:00u lunch

13:00 – 14:30u workshop TIG Sports

14:30 – 15:00u Pauze 

15:00 – 15:30u lezing Erik Scherder 

15:30 – 16:30u workshop lokale sportcampagneleiders (optioneel)

Borrel na afloop en vanaf 17:00 vindt het WK heren U23 plaats! 

 

Inschrijven:

Je kunt je inschrijven voor het evenement via deze link.

Kosten voor deelname aan deze dag bedragen €15,-. Dit is inclusief lunch en borrel. Let op: je inschrijving is pas definitief als je betaald hebt.

 

Locatie:

De presentatie van TIG vindt plaats in het Hogeschool InHolland (Posthumalaan 90, Rotterdam). De presentatie van Erik Scherder vindt plaats in het Wereldmuseum (Willemskade 2, Rotterdam). De finishlocatie van het WK triatlon is op de Veerhaven in Rotterdam. Bij de drie locaties zijn maar beperkte parkeermogelijkheden. Het is wel mogelijk om je auto te parkeren bij de P+R voorziening, metrohalte Leuvehaven.

 

Meer over het hele programma van Sportief Verbinden, vind je op deze websitepagina

 

Hopelijk tot vrijdag 15 september!

 

 

TeamNL sfeervak vol met Jong Oranje-spelers

De sportzomer is gestart! Als sportliefhebber wordt dat genieten. Zeker omdat wij vanuit de sport verschillende mooie toernooien in Nederland organiseren. Eén daarvan is de Rabo Eurohockey Championships in het vernieuwd Wagener Stadion in Amsterdam. Jij kan daar heen! 

In TeamNL én in Jong Oranje bundelen we onze krachten. Hoe leuk dat is, kunnen wij laten zien in het TeamNL sfeervak. Dit vak biedt dagelijks vijftig fanatieke TeamNL – hockeyliefhebbers de kans op een unieke dag tijdens het EK. De hele groep krijgt gratis tickets, een busretour en een hapje en een drankje aangeboden. Voor alles is dus gezorgd!

 

Op donderdag 24 augustus vertrekt de bus om 16.00uur vanaf het Utrecht Centraal Station en komt daar om 23.00uur weer terug. Deze dag staan de halve finales van de dames staan op het programma. 

 

Oranje-outfit?  

Zin om een tophockeywedstrijd te kijken?  

Klaar om de sfeer te maken?  

 

Inschrijven kan tot 6 augustus 12.00u.

Schrijf je hieronder in >>

 

 

meer lezen

Jong Oranje blikt terug op 2016

In 2016 heeft Jong Oranje verschillende activiteiten georganiseerd voor haar 309 leden. Met verschillende events als Future Proof, Kunnen Willen Doen, Olympic Experience, Transitie in de sport-sessie en natuurlijk het Sneakergala probeerden we Young Professionals in de sport met elkaar in contact te laten komen. Op veel activiteiten hebben we in 2017 al een volgende editie gegeven! Benieuwd naar de totale infografic? 

ICA Sporttoernooi

Ook dit jaar zullen Young Professionals de strijd aan gaan en hún organisatie vertegenwoordigen op het sportveld. Met Jong Oranje kunnen wij niet achterblijven en willen wij deelnemen met een team! Wil jij meedoen met Team Jong Oranje tijdens dit sporttoernooi op 15 juli 2017? Schrijf je dan snel in.

Ontmoet de leiders van de toekomst van corporate Nederland en pak de titel ‘sportiefste bedrijfsjongerenvereniging’ van Nederland.

 

We starten de dag met een lunch en we sluiten de dag met een BBQ en een vette party in het clubhuis af. Dit mag je niet missen!

 

Agenda

15 juli 2017

12.00-12.45: inloop, omkleden, inschrijven en lunch

12.45-13.00: warming-up

13.00-18.00: sporttoernooi

18.00-19.00: BBQ

19.00-00.00: slotfeest

 

Het toernooi wordt georganiseerd bij Kampong. Het is mogelijk om mee te spelen in een hockey- of voetbaltoernooi. Let op! Ieder team bestaat uit minimaal 7 en maximaal 10 spelers. In ieder team zitten minimaal 2 dames.

Deelname kost € 320,- per team wat maximaal € 46,- per persoon betekent bij een team van 7.

 

Inschrijven kan via deze link

 

Fluiten

Voor het ICA sporttoernooi zijn wij ook op zoek naar mensen die het leuk vinden de hockeyfinale te fluiten en ook wat verstand hebben van het spel. Wil jij niet meespelen maar vindt je het wel leuk om de finale te fluiten voordat je naar een leuk feestje kan?

Geef je dan hier op. 

Nieuwe aanvoerder Christine!

Wie heeft opgelet, heeft al gezien dat één van onze nieuwe aanvoerders al even mee loopt. Christine Saxton is sinds begin april betrokken in het aanvoerdersteam en we stellen haar graag aan je voor! 

meer lezen

7 juli vrijdagmiddag borrel bij Golf event

Gewoon een keer gezellig bijpraten met je Jong Oranje collega’s? Even geen activiteit maar je collega’s beter leren kennen onder het genot van een drankje? Bekende sporters zoals Ronald de Boer en Ruud Gullit zien golfen én  zelf een balletje slaan? 

Het kan! Op vrijdag 7 juli organiseren we een Vrijdagmiddag Borreltje om het jaar door midden te slaanhakken tijdens de ING Private Banking Golf week van 16.00 tot 18.00 uur. Mocht je in de partymood zijn, dan ben je ook uitgenodigd voor het feest diezelfde avond. De locatie is Golfbaan Prise d’Eau (vlakbij Tilburg).

Meld je hier aan voor de borrel van Jong Oranje en meld je hier aan voor de toegang. De toegang tot de ING Private Banking Golfweek is gratis.

 

Meer informatie over dit evenement is te vinden op: www.inggolfweek.nl

meer lezen

SNEAKERGALA - Save the date 24 november

Je hebt vanaf vandaag nog precies 6 maanden om je sneakers te poetsen en voor je kast te drentelen om het juiste pak of mooiste jurk te scoren. Het vierde sneakergala vindt plaats op vrijdag 24 november 2017. Wil je hét event met andere Young Professionals die van sport, netwerken en een feestje houden - niet missen? Omcirkel dan de laatste vrijdag van november met een dikke oranje stift in je agenda.

meer lezen

Terugblik NL Sportconventie 15 mei

Op maandag 15 mei heeft de allereerste NLSportconventie plaatsgevonden. Meer dan 500 bestuurders en professionals, van sportbonden, NOC*NSF en overige sportorganisaties konden zo’n door de 40 verschillende workshops, inspiratiesessies, meet-ups, opentafelgesprekken, brainstorms, showcases en Q&S-sessies de recent ingezette transitie in de sport vanuit verschillende perspectieven ervaren en beleven. 

meer lezen

Meedoen aan Europees trainingsprogramma

Ben je een jonge sportmanager, verenigingsadviseur of een bestuurder met enkele jaren werkervaring? Ben je geïnteresseerd in het leggen van internationale contacten sportsector? Zou je vaardigheden en kennis willen verbeteren en ophalen? Dan biedt dit Europese pilot trainingsprogramma (S2A Sport) een mooie mogelijkheid om je competenties verder te ontwikkelen.

Op initiatief van EOSE, een internationale organisatie ter bevordering van de Europese sector sport en bewegen, is er binnen dit eerst project onderzocht welke kennis, vaardigheden en competenties sportmanagers nodig hebben om hun taken optimaal te kunnen uitvoeren. Daarna is er een trainingsprogramma ontwikkeld om competities te ontwikkelen van de mensen werkzaam in de sportsector. De Werkgevers in de Sport (WOS) is een van de betrokken organisaties bij dit Europese project.

 

Het trainingsprogramma richt zich op vijf gebieden: Strategic Decision, People, Resources, Operations, Sport Processes and Activities. De training word gegeven in groepsverband door middel van hoorcolleges, werkgroepen en verschillende cassussen. Het niveau van het programma komt overeen met 5 EQL. Hier kun je meer informatie vinden over het niveau. In totaal zijn er 40 deelnemers van over heel Europa die met de pilot meedoen. De WOS mag een aantal personen voordragen voor het programma.

 

Het pilot trainingsprogramma zal plaatsvinden van zondag 3 tot woensdag 6 september in Vierumaki, Finland.  Vierumaki is een groot sport park waar een universiteit, sportvelden, restaurants, hotels en nog veel meer voorzieningen aanwezig zijn. De deelnemers overnachten of in een knus blokhutje voor 3 of in een hotelkamer voor 2 personen. Gedurende de trainingsprogramma is er nog tijd om gebruik te maken van de sauna en wellness voorziening. Het is een unieke kans. Het gehele verblijf in Finland wordt vergoed, er wordt alleen gevraagd om de reiskosten voor te schieten. De reiskosten kunnen na afloop van het trainingsprogramma teruggevraagd worden. Meer informatie over Vierumaki kun je hier vinden.

 

Meer weten?

 

Ben je al erg enthousiast? Aanmelden is mogelijk via een motivatiebrief met CV te sturen naar  Marjolijn Spoorenberg, m.spoorenberg@sportwerkgever.nl. Ook is meer informatie is te verkrijgen via Marjolijn.

meer lezen

Terugblik Meet the Leaders

Op 2 februari stond Meet the Leaders gepland. Een ontmoetingsplek voor huidige en toekomstige leiders. Een aantal Jong Oranje spelers zijn het gesprek aangegaan met huidige leiders Jan Paternotte (fractie voorzitter van D66), Gerard Dielessen (CEO van NOC*NSF) en Tom Velema (partner van Ernst en Young). Ook werd er gesproken over persoonlijke en professionele ontwikkeling van de spelers: Welke functie ambieer jij over 5 jaar? Waar droom je van? Voor welke keuze en uitdaging sta je nu? Welke leider wil je zijn? 

meer lezen

YPY: hoe ziet de organisatie 4.0 er uit?

Niki Wijnen (NOC*NSF), Myrte Eikenaar (NGF) en Christine Saxton (NGF) doen mee aan de Young Professional of the Year Challenge. Deze Challenge wordt georganiseerd door ICA, een netwerk van de 50 grootste bedrijven in Nederland. Wij als Jong Oranje hebben ook, voor het eerst, een team van  3 personen mogen sturen. De eerste twee bijeenkomsten zijn geweest. 

Deze stonden in het kader van: elkaar leren kennen, inspireren en na te denken over de toekomst. Hoe ziet de Organisatie 4.0 eruit? Dus een organisatie in 2030? Sprekers van bijvoorbeeld Deloitte en Neijerode vertelden over hoe zij leiderschap zien in de toekomst hoe zij de organisatie 4.0 zien.

 

Het is lastig <UITDAGEND> om te bedenken hoe de toekomst eruit gaat zien. Mens en robots/computers, hoe gaat dat samen en wie/wat heeft welke rol? Het huiswerk van de eerste twee bijeenkomsten was het maken van Infographics om dit weer te geven. De eerste infographic geeft weer ‘How will you act as the future leader in Organization 4.0’. De tweede bijeenkomst ging over hoe ziet de organisatie 4.0 eruit. Klik hier voor de infographic.

 

De vragen waar wij ons vóór de finale op moeten richten zijn:

•     Do you fully understand the Young Professional of the Year 2017 profile?

•     Which competences do you have in your team?

•     How will you use them? 

•     How can you as a team enrich each other and score the highest overall on all competences?

•     What are the roles of the various team members?

•     How do you behave under pressure?

Binnenkort zullen wij (Niki, Myrte en Christine) bij elkaar komen om onze 'game plan' te bespreken.

 

Op 13 mei is de finale. Dan doen we mee aan een business game. Hopelijk zijn wij dan klaar om de game te ‘kraken’ en deze challenge te winnen. 

 

Geschreven door Christine Saxton (NGF)

meer lezen