Activiteitenkalender 2018

2018 is al weer bijna drie weken bezig én de Olympisch Winterspelen staan voor de deur. Het belooft weer een mooi sportjaar te worden. Vanuit Jong Oranje willen we ook weer mooie evenementen neerzetten. Volg ons twittter @JongOranjeYP en Facebook (Jong Oranje) voor alle activiteiten in 2018!  

 

Ga naar deze pagina om deze kalender in het groot te bekijken!

Jong Oranje wenst je fijne feestdagen!

Jong Oranje wenst jou prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

‘Time flies when you‘re having fun!’ Wat is 2017 snel voorbij gevlogen! Een jaar waar we met veel plezier op terugkijken en waarin een gevoel van trots overheerst.

 

  • Trots op alle evenementen die Jong Oranje heeft georganiseerd (o.a. Nieuwjaarsborrel, Future Proof, Meet the leaders, Persoonlijke ontwikkeling workshops, WK Triathlon en natuurlijk het Sneakergala!)
  • Trots op de groei van ons netwerk, van 300 naar 375 leden. 
  • Trots op de input die we hebben geleverd aan andere thema's in de sport (bijv. Transitie in de Sport)
  • Maar natuurlijk ook trots op alle succesvolle prestaties van 'onze' topsporters van TeamNL.

In 2018 bouwen we verder op deze successen om onze ambities te realiseren. Jong Oranje organiseert weer verschillende evenementen, bijeenkomsten en workshops. We willen Young Professionals binnen en buiten de sport met elkaar in contact brengen, leren van elkaar, maar ook discussiëren over bepaalde thema's. Dit allemaal zodat we de sport sterker kunnen maken! 2018 wordt het jaar van krachten bundelen, informatie uitwisselen, het gesprek aangaan, maar ook gezellig netwerken! 

 

Fijne kerstdagen en een gelukkig en sportief 2018!

 

Namens het aanvoerdersteam: Janna, Esli, Sam, Nathalie, Floor en Christine.

Jong Oranje Nieuwjaarsborrel

Jong Oranje Nieuwjaarsborrel

Op 19 januari organiseert Jong Oranje een nieuwjaarsborrel. We willen met jou het nieuwe jaar goed inluiden. Kom daarom allemaal naar Amsterdam waar we in de buurt van de Coolste Baan van Nederland het glas zullen heffen. Na de borrel is het nog mogelijk om de schaatsen aan te binden en een rondje te schaatsen in het Olympisch Stadion). 

 

Dus noteer allemaal, 19 januari vanaf 17.00u in je agenda! We zien je graag in Amsterdam

 

Locatie van de borrel: Café de Kiebert (in de buurt van Olympisch Stadion)

Daarna is er de mogelijkheid om te schaatsen. Wij hebben al een aantal schaatsen gereserveerd!

 

Laat via het formulier hieronder alvast weten dat je aanwezig bent!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Janna voegt zich bij aanvoerdersteam!

Hallo allemaal, mijn naam is Janna en ik ben 25 jaar. Ik woon in Utrecht en ik volg daar sinds september de master Sportbeleid sportmanagement aan de USBO. Via mijn opleiding ben ik drie dagen in de week actief voor sport&zaken binnen team support. Ik krijg een kijkje in de keuken als het gaat om het verbinden van enerzijds de sport- en anderzijds de zakenwereld. Vanuit deze stageplek ben ik automatisch actief voor Jong Oranje als aanvoerder, wat ik erg leuk vind!

 

Graag kijk ik met Jong Oranje verder naar de verbinding met young professionals binnen niet alleen de sportwereld maar dus ook binnen bedrijven. Ik hoop dat we veel van elkaar kunnen leren, ik denk ook dat we elkaar veel te bieden hebben. Ik hoop ook dat we door middel van het in verbinding brengen van alle Jong Oranje Spelers en Fans elkaar kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren om zo een bijdrage aan het sportlandschap te leveren. Dit alles kan wat mij betreft ook zeker met een terugkerende borrel. Ik kijk er naar uit!

 

Aanvoerdersteam bestaat nu uit: Janna Buitenrust Hettema (Sport&Zaken), Sam de Vor (NOC*NSF), Floor van den Nieuwenhoff (KNZB), Nathalie Pennekamp (KNHB), Christine Saxon (NGF) en Esli de Kok (KNRB). 

 

 

Meepraten modernisering CAO Sport

Op maandag 16 oktober organiseert de WOS in Utrecht een bijeenkomst in samenwerking met de vakbond FNV om zowel vanuit werkgevers - als werknemerskant meningen en ideeën uit te wisselen. 

 

Het onderwerp waar we bij stil zullen staan is hoe een app zou kunnen bijdragen aan het op een laagdrempelige manier betrekken van werkgevers en werknemers in het proces om te komen tot een moderne CAO. Enerzijds zou de app kunnen helpen om op een makkelijke manier meningen te peilen en anderzijds om informatie/actualiteiten te delen met de achterban. Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden om gelijktijdig op te pakken als je toch een app gaat ontwikkelen. Welke kansen en valkuilen zien jullie?

 

We zijn benieuwd naar jullie kritische meningen en ideeën hierover vanuit werkgevers - en werknemersperspectief. Vind jij als Jong Oranje speler het interessant en praat je graag mee? Laat het ons weten en mail naar jongoranjenetwerk@gmail.com.

 

Locatie: Varrolaan 100, Utrecht (FNV kantoor)

Tijdstip: 10-12 + aansluitend lunch

 

Datum: maandag 16 oktober

Ook tweede spreker Sneakergala bekend!

 

De 'demarrage tickets' zijn al bijna uitverkocht, dus wees er snel bij voordat je in de chasse patate terecht komt ;). De eerste twee sprekers van de avond zijn inmiddels bekend. Plenair wordt de avond geopend door Antje Diertens. Zij is Tweede Kamerlid voor D66 en laat haar licht schijnen over #TEAMWORK in de Tweede Kamer en in de sport vanuit haar ruime ervaring met de sport en sportonderwijs. Een van de workshopsessies wordt gehost door niemand minder dan Francesco Wessels. Zijn naam komt vooral van achter de schermen van de topsport. Hij is een onmisbare schakel geweest bij verschillende topprestaties. Tijdens het Sneakergala zal Francecso ons meenemen in zijn verhaal en ervaringen bij de totstandkoming van TEAMNL. Hij vertelt je wat zijn rol is geweest om deze samenwerking tot een succes te maken én wat JIJ kunt doen om zelf goede samenwerkingen te laten slagen.

Esli de Kok sluit zich bij aanvoerdersteam

Esli is sinds kort aanvoerder van Jong Oranje. Graag stellen we haar aan je voor:

 

Ik ben Esli en sinds september versterk ik het aanvoerdersteam van Jong Oranje. Na het afronden van mijn Master Sportbeleid & Sportmanagement ben ik vanaf augustus werkzaam bij de KNRB. Als aanvoerder van Jong Oranje wil ik mij inzetten om een netwerk op te bouwen waar young professionals elkaar structureel en makkelijk vinden. Hierdoor hoop ik  mee te werken aan een efficiënt, gezellig en vernieuwend netwerk! En, zoals de foto laat zien houd ik van presteren en gezelligheid ;-)

Jong Oranje blikt terug op WK Triathlon

Rotterdam was vorige week trotse host city van de Nationale Sportweek en pakte groots uit door het organiseren van de ITU World Triathlon Series Grand Final 2017, ofwel het WK Triathlon! Een kleine 4.000 atleten, afkomstig uit de hele wereld komen strijden om wereldtitels voor elite atleten, paratriatleten, junioren en amateurs. En Jong Oranje was aanwezig, lees hieronder verder..

 

 Jong oranje ook aanwezig!

Jong Oranje organiseerde op 15 september, als onderdeel van het Sportief Verbinden Congres (van o.a. NOC*NSF,  NTB, VSG en gemeente Rotterdam), haar evenement 'Three of a kind'. Op deze dag ontmoette verenigingsondersteuners, vertegenwoordigers van sportbonden, gemeenten en provincies, evenementenorganisatoren en onderzoekers elkaar. Jong Oranje kreeg de mogelijkheid om bij een aantal leuke sessies aanwezig te zijn:

  • TIG Sports (verzorgd door Niels Markensteijn) nam ons mee in het verhaal van evenementenorganisatie; welke kansen en uitdagingen staat je te wachten bij het organiseren van zo'n groot evenement.
  • Vervolgens vertelde Erik Scherder over het belang van muziek en sport bij de ontwikkeling van kinderen
  • Tot slot sloten we de informatieve dag af met een workshop Creatief Denken verzorgd door Start2Create. 'Crimineel denken is soms de key tot succes! #doorbreekcirkeldenken

Natuurlijk sloten we de dag af met een borrel bij de finish het WK, waar gezellig met elkaar nagepraat en genetwerkt werd!

 

Bekijk hieronder de aftermovie!

 

 

 

meer lezen

Start ticketverkoop Sneakergala 2017!

Ben jij een Young Professional, jonger dan 35 jaar en houd je van sport, netwerken en een feestje? Dan is dit event écht iets voor jou!  Het Sneakergala vindt plaats op 24 november en wordt georganiseerd door professionals van Jong Oranje, ICA, VSG-YP en Kenniscentrum Sport. Het ideale moment waar jij kan netwerken en nog meer kennis kunt opdoen. Natuurlijk sluiten we de avond af met een knallend feest in stijl. De dresscode voor het Sneakergala is simpel: Alles mag, als het maar en combinatie is van netjes en sportief. Een jurkje met sneakers, een trainingsbroek met naaldhakken, een maatpak met voetbalschoenen, het kan allemaal!  Lees hier meer over de locatie en het programma én schrijf je snel in! 

Thema Sneakergala: #TEAMWORK!

#TEAMWORK! Het thema van het Sneakergala op 24 november is bekend. De ticketverkoop start binnenkort met 'Demarrage tickets' en als je daarvoor nèt te laat bent, kun je nog aanhaken met een 'Chasse Patate ticket'. Gezien het thema introduceert de organisatie dit jaar ook een 'Peloton ticket' voor een klein voordeel met jouw team van 4. Momenteel wordt druk gesleuteld aan het programma van de avond. Hierover wordt steeds meer bekend via de social media kanalen van Jong Oranje. Voor nu kun je alvast je ‘team’ samenstellen voor de peloton tickets of je sneakers poetsen om direct in de demarrage mee te kunnen. Save the date: 24 november 2017!

Meer informatie over het programma en de locatie volgt binnenkort!

Wijzigingen binnen het aanvoerdersteam

Afgelopen maand hebben we afscheid genomen van Jong Oranje aanvoerders Bram van Pelt, Dorien Tenhaeff en Tim Bödicker. Maar ook vanavond nemen we afscheid van Thysia Pater en Bart van Roessel. Zij hebben allemaal afgelopen 2 jaar heel veel mooie evenementen neergezet voor alle Young Professionals in de sport. Zeker een bedankje waard!

 

Inmiddels heeft deze zomer Floor van den Nieuwenhoff zich aangesloten bij de aanvoedersgroep. Hieronder stellen we haar even aan je voor! 

  

Hoi hoi! Mijn naam is Floor van den Nieuwenhoff, 24 jaar oud en momenteel werkzaam bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) als Projectmedewerker op de afdeling Leven Lang Zwemmen waar ik momenteel verantwoordelijk ben voor SuperSpetters, de zwemlesmethode van de KNZB. 

 

Samen met mijn mede-aanvoerders hoop ik komende jaren weer een aantal leuke en inspirerende evenementen te mogen organiseren voor alle Jong Oranje spelers en fans. Ik wil Young Professionals, met hun kennis en goede ideeën, met elkaar verbinden. Dit zodat we kunnen leren van elkaar en een bijdragen kunnen leveren aan de ontwikkelingen van de georganiseerde sport. 

 

meer lezen

Vrijdag 15 september: Three of a kind!

Op 15 september, tijdens het WK Triathlon,  organiseert Jong Oranje het evenement: Three of a kind. TIG Sports geeft een kijkje in de keuken van een evenementenorganisatie, welke uitdagingen er zijn en welke valkuilen er op de loer liggen. Verder wordt de maatschappelijke rol van een topsport evenement aan het licht gebracht. Daarop aansluitend is er een boeiende lezing van Erik Scherder. In deze sessie bespreekt hij de invloed van bewegen en muziek op ons brein en daarmee op onze maatschappij. Hieronder vind je het volledige programma.

Programma:

12:00 – 13:00u lunch

13:00 – 14:30u workshop TIG Sports

14:30 – 15:00u Pauze 

15:00 – 15:30u lezing Erik Scherder 

15:30 – 16:30u workshop lokale sportcampagneleiders (optioneel)

Borrel na afloop en vanaf 17:00 vindt het WK heren U23 plaats! 

 

Inschrijven:

Je kunt je inschrijven voor het evenement via deze link.

Kosten voor deelname aan deze dag bedragen €15,-. Dit is inclusief lunch en borrel. Let op: je inschrijving is pas definitief als je betaald hebt.

 

Locatie:

De presentatie van TIG vindt plaats in het Hogeschool InHolland (Posthumalaan 90, Rotterdam). De presentatie van Erik Scherder vindt plaats in het Wereldmuseum (Willemskade 2, Rotterdam). De finishlocatie van het WK triatlon is op de Veerhaven in Rotterdam. Bij de drie locaties zijn maar beperkte parkeermogelijkheden. Het is wel mogelijk om je auto te parkeren bij de P+R voorziening, metrohalte Leuvehaven.

 

Meer over het hele programma van Sportief Verbinden, vind je op deze websitepagina

 

Hopelijk tot vrijdag 15 september!

 

 

TeamNL sfeervak vol met Jong Oranje-spelers

De sportzomer is gestart! Als sportliefhebber wordt dat genieten. Zeker omdat wij vanuit de sport verschillende mooie toernooien in Nederland organiseren. Eén daarvan is de Rabo Eurohockey Championships in het vernieuwd Wagener Stadion in Amsterdam. Jij kan daar heen! 

In TeamNL én in Jong Oranje bundelen we onze krachten. Hoe leuk dat is, kunnen wij laten zien in het TeamNL sfeervak. Dit vak biedt dagelijks vijftig fanatieke TeamNL – hockeyliefhebbers de kans op een unieke dag tijdens het EK. De hele groep krijgt gratis tickets, een busretour en een hapje en een drankje aangeboden. Voor alles is dus gezorgd!

 

Op donderdag 24 augustus vertrekt de bus om 16.00uur vanaf het Utrecht Centraal Station en komt daar om 23.00uur weer terug. Deze dag staan de halve finales van de dames staan op het programma. 

 

Oranje-outfit?  

Zin om een tophockeywedstrijd te kijken?  

Klaar om de sfeer te maken?  

 

Inschrijven kan tot 6 augustus 12.00u.

Schrijf je hieronder in >>

 

 

meer lezen

Jong Oranje blikt terug op 2016

In 2016 heeft Jong Oranje verschillende activiteiten georganiseerd voor haar 309 leden. Met verschillende events als Future Proof, Kunnen Willen Doen, Olympic Experience, Transitie in de sport-sessie en natuurlijk het Sneakergala probeerden we Young Professionals in de sport met elkaar in contact te laten komen. Op veel activiteiten hebben we in 2017 al een volgende editie gegeven! Benieuwd naar de totale infografic? 

ICA Sporttoernooi

Ook dit jaar zullen Young Professionals de strijd aan gaan en hún organisatie vertegenwoordigen op het sportveld. Met Jong Oranje kunnen wij niet achterblijven en willen wij deelnemen met een team! Wil jij meedoen met Team Jong Oranje tijdens dit sporttoernooi op 15 juli 2017? Schrijf je dan snel in.

Ontmoet de leiders van de toekomst van corporate Nederland en pak de titel ‘sportiefste bedrijfsjongerenvereniging’ van Nederland.

 

We starten de dag met een lunch en we sluiten de dag met een BBQ en een vette party in het clubhuis af. Dit mag je niet missen!

 

Agenda

15 juli 2017

12.00-12.45: inloop, omkleden, inschrijven en lunch

12.45-13.00: warming-up

13.00-18.00: sporttoernooi

18.00-19.00: BBQ

19.00-00.00: slotfeest

 

Het toernooi wordt georganiseerd bij Kampong. Het is mogelijk om mee te spelen in een hockey- of voetbaltoernooi. Let op! Ieder team bestaat uit minimaal 7 en maximaal 10 spelers. In ieder team zitten minimaal 2 dames.

Deelname kost € 320,- per team wat maximaal € 46,- per persoon betekent bij een team van 7.

 

Inschrijven kan via deze link

 

Fluiten

Voor het ICA sporttoernooi zijn wij ook op zoek naar mensen die het leuk vinden de hockeyfinale te fluiten en ook wat verstand hebben van het spel. Wil jij niet meespelen maar vindt je het wel leuk om de finale te fluiten voordat je naar een leuk feestje kan?

Geef je dan hier op.