Sneakergala save the date: Vrijdag 22 november!

Het Sneakergala vindt dit jaar plaats op vrijdagavond 22 november en wordt georganiseerd door verschillende professionals van Jong Oranje uit de sport in... jawel: DeWeerelt van sport in Utrecht! Het ideale moment waar jij op een laagdrempelige manier kunt netwerken en kennis kan komen halen én kunt uitwisselen!

 

#Leadership

Het thema van de avond is #leadership. Momenteel wordt druk gesleuteld aan het programma van de avond. Hierover wordt steeds meer bekend via de social media kanalen van Jong Oranje. Het wordt tof!

We sluiten de avond af met een netwerkborrel in stijl. De dresscode voor het Sneakergala is simpel: Alles mag, als het maar en combinatie is van netjes en sportief. Een jurkje met sneakers, een trainingsbroek met naaldhakken, een maatpak met voetbalschoenen, het kan allemaal! 

 

Houd onze socials in de gaten voor de start van de kaartverkoop en dan zien we jullie allen de 22ste! 

Terugblik 'Grip op je werk!'

Heb jij grip op je werk?! Laat jij jouw werkweek beïnvloeden door je mailbox? Wanneer ben je beschikbaar en wanneer blok je een uur in voor jezelf? En hoe stel je nou de juiste prioriteiten?

 

Een groep Young Professionals kwam op vrijdag 13 september  bijeen in Rotterdam. Jong Oranje bood, in samenwerking met NOC*NSF bij Rotterdam Sportsupport een workshop grip op je werk aan met als doel: zo slim mogelijk omgaan met de taken en verantwoordelijkheden die wekelijks op je pad komen. Matthijs de Bruin (NOC*NSF) nam ons hierin mee. De groep Young Professionals uit verschillende hoeken van de sportwereld bespraken niet enkel de visie van Matthijs, maar ook hun eigen geheimen om zo slim mogelijk te werken. Verschillende praktische handvatten werden besproken, en ook simpelweg de eenvoud van het afstrepen van je to do list! Meer grip, meer focus en controle op je werk voorkomt stress en maakt jou een fijne collega. Het was weer goed om te merken dat iedereen het fijn vond om ook andere professionals te spreken, op deze manier leren we van elkaar.

 

We sloten de workshop goed af met een bezoek aan de Nederlandse zaalvolleybal heren in Ahoy! In september organiseert Nederland namelijk samen met Frankrijk, België en Slovenië het EK volleybal voor de mannen, zij trapte vrijdag af tegen Montenegro met een 3-0 winst voor Nederland en waren we onderdeel van een fantastische sfeer in Ahoy!

 

Bedankt Matthijs voor je energie en bedankt aan Guido Davio (Nevobo) voor je korte introductie over het EK Volleybal en jullie warme welkom! 

 

 

Uitgelicht: De CAO Sport in je broekzak!

De CAO Sport app heeft al zo’n 1600 gebruikers! Waar dient de app voor en wat hebben de young professionals in de sport eraan?

 

Allereerst zorgt de app ervoor dat je de CAO Sport altijd op zak hebt, vertellen Frank van Gene en Koen Vermooten van de Werkgeversorganisatie in de Sport (WOS). De CAO Sport wordt hierdoor toegankelijker. De CAO, zoals in de app te vinden is, is niet als een statisch juridisch document opgesteld, maar juist in begrijpbare taal met een logisch menu. Met de handige FAQ-rubriek kan je ook snel antwoord vinden op je vraag over bijvoorbeeld werktijden, verlof en salaris. 

 

Daarnaast is de app ook een bron voor de WOS en zijn sociale partners (WOS, FNV, CNV & de Unie) om nieuws en kennis te delen en via polls & vragenlijsten te kijken wat er speelt bij medewerkers. De uitkomsten daarvan wordt ook meegenomen richting de cao onderhandelingen. Het gaat ook hierbij om de aansluiting van de wensen en behoeften van de sportsector. En je wordt als young professionals goed op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en een stem hebben jij actuele onderwerpen. 

 

De app wordt continu doorontwikkelt, “zo hebben we laatst een grote update gehad” vertel Frank van Gene (WOS). Met ruim 1600 gebruikers van de app, sinds de lancering, is er een bereik van een derde van het aantal werknemers in de sportsector.

 

De app is gratis te downloaden via de Google Play Store (voor Android) en de App Store (voor Apple). Zet je notificatie aan om op de hoogte te zijn van het alle updates. Downloaden dus, en je hebt altijd de juiste informatie bij je!

Workshop: Grip op je werk

Op school leer je veel, maar eigenlijk heeft niemand je geleerd hoe je moet werken in de praktijk. Hoe krijg je grip op je werk én werk je zo effectief mogelijk? Grip betekent voor veel mensen een verandering in gedrag. Welk support, gedrag en doelen kunnen hierbij helpen? Ontdek het tijdens de workshop “Grip op je werk”.  

Programma vrijdag 13 september: 
16:30 – 17:00    Inloop
17:00 – 18:30    Workshop “Grip op je werk”
18:30 – 19:30    Eten 
19:30 – 19:45    Naar Ahoy Rotterdam 
20:00                  Start wedstrijd Nederland – Montenegro 

Deelname bedraagt 25,- inclusief workshop, diner, drinken én een ticket voor het EK Volleybal Nederland – Montenegro in Ahoy Rotterdam. Daar moet je bij zijn! 😊 Schrijf je hier in! Neem jij ook jouw collega’s mee?

Terugblik 'Ontwikkeling nieuwe spelvormen'

Dinsdag 18 juni vond in StayOkay in Amsterdam het Jong Oranje evenement 'Nieuwe spelvormen binnen de sport'.

Robert Rieblinger van de FIBA vertelde hoe 3x3 basketball is ontstaan en wat de toekomst plannen zijn. Daarna hebben SportWorx (Wilco Nijland), KNLTB (Benoit Gillissen) en House of Sports (Lennart Bril) ons meegenomen in de ontwikkelingen rondom nieuwe  vormen van sport. Conclusie. Het introduceren van nieuw spelvormen is niet eenvoudig. Draagvlak, creativiteit, doorzettingsvermogen, innovativiteit, creativiteit en een beetje lef is noodzakelijk om het tot een succes te maken!  

 

Na een hapje eten zijn we met z'n alle (14 Young Professionals) naar het Museumplein gewandeld waar we nog een aantal wedstrijd van de World Cup 3x3 Basketball hebben bijgewoond. Het volgende event staat gepland voor september. Meer informatie volgt via onze (social) kanalen!

Workshop 'Hoe ga je als bond om met ontwikkelingen van nieuwe spelvormen'

Nieuwe innovatieve spelvormen worden steeds vaker geïntroduceerd bij onze “traditionele” sportbonden. Denk aan 3x3 basketball (NBB), Padel (KNLTB), king of the court beachvolleybal (Nevobo). Op dinsdag 18 juni nemen we jou mee in de nieuwe denkwijzen, opstart en ontwikkeling van deze nieuwe spel- en competitievormen.

Het belooft een inspirerend evenement te worden met verschillende sprekers. Als afsluiter bezoeken we de World Cup 3x3 basketball op het Museumplein! Lees verder voor het hele programma en sprekers!

Programma: 

16.45-17.00u ontvangst met koffie en thee

17.00-17.30u Presentatie over 3x3 basketball internationaal (Robert Rieblinger van de FIBA)

17.30-18.15u Discussie over sportontwikkelingen in NL, met 3 experts van verschillende sportorganisaties:

-Wilco Nijland van Sportworkx over King of the court beachvolleybal

-Lennart Bril van House of Sports over evenementorganisatie 

-KNLTB over Padel

18.15-18.50u eten

18.50-19.00u naar Museumplein verplaatsen 

19.00-21.00u Bezoek 3x3 Baskbetball

 

Kosten bedraagt 25,00. inclusief:

-diner en drankjes (sapjes, frisdrank, soep en luxe broodjesbuffet)

-kaartje voor de World Cup 3x3 basketball (t.w.v. 12,50)

 

Locatie: StayOkay Vondelpark, 5 minuten lopen naar Museumplein

Locatie WorldCup 3x3 basketball: Museumplein

 

Inschrijven kan tot 7 juni via dit formulier

 

Terugblik workshops persoonlijke ontwikkeling: wat is jouw talent waard?

Op woensdag 13 februari organiseerde Jong Oranje bij de Samenwerkende Sportbonden in Nieuwegein de eerste bijeenkomst persoonlijke ontwikkeling: Wat is jouw talent waard? De eerste bijeenkomst (in een serie van 2) werd geopend door Inge van Nispen (EELO) over verschillende manieren om je eigen krachten te ontdekken. Hierna gingen we onder leiding van Nischa Janssen (WOS) en Jolina Broesder (NOC*NSF) in intervisiegroepen aan de slag met de uitdagingen die je in werk tegenkomt en hoe je ervoor kan zorgen dat je dit om kan zetten tot een kracht. De deelnemers kregen de opdracht mee om hun plannen te bespreken met hun leidinggevende en om te zetten tot actie.

 

Op donderdag 25 april was de vervolgsessie en deze sessie stond in het teken van het Business Model You onder leiding van Tim Slot (Triple Double). Tijdens deze sessie hebben de deelnemers hun eigen business model ingevuld en met elkaar besproken. De sessie eindigde met een pitch van 1 minuut door elke deelnemer.

 

Na afloop hebben we hierover nog even nagepraat onder het genot van een broodje. Met een mooie groep Young Professionals kijken we terug naar twee succesvolle workshops! Volg onze socials voor de komende Jong Oranje events

meer lezen

Workshops Persoonlijke ontwikkeling: Wat is jouw talent waard?

In het nieuwe jaar heb je nieuwe (persoonlijke) doelen en wellicht staat er een planningsgesprek op je te wachten. Jong Oranje start 2019 met workshops over persoonlijke ontwikkeling. We zoomen in 2 bijeenkomsten in op de vraag: Wat is jouw talent waard?

 

 Op 13 februari is de eerste workshop en daar komen de volgende onderwerpen aan bod:

 

  • Waar ben je goed in en hoe zet je die krachten in?
  • Welke ontwikkelingen zijn er, hoe volg je nou je eigen kracht?
  • Wat is jou persoonlijke doel voor 2019 en hoe geef je daar invulling aan.

Door middel van input van EELOO en professionele intervisiebegeleiding gaan we hiermee aan de slag!

 

In de vervolgsessie op 20 maart gaan we verder met de invulling van jou persoonlijke doel en hoe je jou krachten positioneert, zowel binnen als buiten je organisatie.

 

Volg onze socials en de website voor meer info en je mailbox voor de nodige voorbereiding! Klik hier om je aan te melden!

Aanmelden kan t/m vrijdag 1 februari en kosten zijn €20,00.

 

Ben je niet geïnteresseerd in het volgen van de workshop, maar lijkt het jou leuk om de intervisie te begeleiden? Stuur dan een e-mail naar esli.dekok@knrb.nl.

 

Opmerking: Wanneer je je aanmeldt voor de bijeenkomst van 13 februari sta je automatisch geregistreerd voor de bijeenkomst van 20 maart, omdat dit een vervolg is op de eerste bijeenkomst. 

 

- - - 

Datum: woensdag 13 februari, follow-up bijeenkomst op 20 maart.

Locatie: Kelvinbaan 48, Nieuwegein (kantoor Samenwerkende sportbonden).

Tijd: 15:00-18:00 (inloop va. 14:30 en naderhand staat er soep en broodjes klaar).

 

Kosten: 20 euro (via Tikkie)

meer lezen

Nieuwe aanvoerders: Michelle en Kim!

Deze maand hebben 2 Jong Oranje speelsters zich bij het aanvoerders team gevoegd; Kim van der Hammen (NOC*NSF) en Michelle Vaessen (NTFU). 

 

Ze stellen zich even aan jullie voor:

 

Michelle Vaessen

Mijn naam is Michelle Vaessen en ik ben 26 jaar. Ik woon al 8 jaar in het mooie Utrecht. Na mijn studie ben ik gaan werken bij de NTFU. De NTFU maakt, samen met de NOB, NBF en de dambond, onderdeel uit van het Sportcluster Veenendaal. Bij de NTFU ben ik verenigingsondersteuner en hou ik mij bezig met sportontwikkelingsprojecten. Dit alles doe ik nu al ruim 1,5 jaar. Sinds kort ben ik ook aanvoerder bij Jong Oranje. Een harstikke leuke en uitdagende taak waar ik veel zin in heb!

 

Wij, als young professionals, hebben veelal dezelfde vragen en interesses binnen de sport! Ik krijg vaak terug dat men behoefte heeft aan een netwerk en dat wij veel kennis kunnen uitwisselen. Dit gat vervult Jong Oranje wat mij betreft! Ik hoop dat ik ervoor kan zorgen dat wij als Spelers en Fans elkaar nog meer kunnen versterken en inspireren Ik kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten!

 

meer lezen

Young Professionals kijken door Jong Oranje naar de toekomst!

 

Vrijdag 23 november 2018 stond het Krachtstation in Utrecht in het teken van het jaarlijks terugkerende Sneakergala. Deze editie kwamen ruim 100 jong professionals uit de sport- en het bedrijfsleven bij elkaar. Er werd genetwerkt, kennis opgedaan & uitgewisseld. Met culinaire hoogstandjes (ja echt!) werd deze inspiratievolle en gezellige avond muzikaal begeleid door onze eigen DJ Miss Mary. Kortom… een avond die je niet had willen missen. Kon je er niet bijzijn? Lees snel verder! 

 

 

Het Krachstation Kanaleneiland, een voormalig schoolgebouw omgetoverd tot een multifunctioneel complex als maatschappelijk vastgoedproject, werd omgetoverd tot evenementenlocatie. De organisatie, bestaande uit jong profs uit verschillende hoeken van de sportwereld, organiseerde met het Young Professional Network van de VSG kleinschalige en inspirerende sessies. Eric van der Burg, Margo de Vries, Gijsbregt Brouwer en Peter Sprenger deelden vanuit persoonlijke achtergrond hun kennis en ervaring met ons. Met de blik gericht op de toekomst van de sportwereld, waarin de Young Professionals een belangrijk deel gaan uitmaken, werden onderwerpen als data & analyse, nieuwe organisatie- en werkvormen en politieke sensitiviteit gedeeld. En natuurlijk, sloten we af met een drankje om te proosten op het 5-jarig bestaan van Jong Oranje als stichting!

 

 

meer lezen

Even voorstellen: Taner Kahraman!

Hallo allemaal!

Mijn naam is Taner Kahraman, 24 jaren jong en sinds kort mag ik mijzelf scharen onder de aanvoerders van Jong Oranje. Een super leuke uitdaging die ik met veel plezier en enthousiasme aanga!

In het dagelijks leven studeer ik aan de Universiteit Utrecht, waar ik de master sportbeleid en sportmanagement volg en mijn laatste maanden als student doormaak. Daarnaast ben ik 3 dagen in de week actief bij NLsport. Een hele mooie uitdaging waar we de transitie in de sport aanjagen en versnellen.

 

Jong Oranje kent voor mij verschillende dimensies; het staat voor een (tegen)geluid van young professionals, het staat voor jezelf ontwikkelen in een breed netwerk en (niet geheel onbelangrijk) gezelligheid!

 

Ik hoop samen met de aanvoerders en alle spelers & fans de verbinding met elkaar te blijven leggen, kennis uit te wisselen en young professionals een nog betere positie te geven in het sportlandschap. Tot snel! Te beginnen op het Sneakergala op 23 november

Ticketverkoop Sneakergala gestart!

Misschien ben je vorig jaar (of eerdere edities) ook al geweest? Of misschien ook niet! Maar.. ben jij een Young Professional, jonger dan 35 jaar en houd je van sport, netwerken en een feestje? Dan is dit event écht iets voor jou! Het Sneakergala vindt plaats op 23 november en wordt georganiseerd door professionals van Jong Oranje, ICA, VSG-YP en Kenniscentrum Sport. Het ideale moment waar jij kan netwerken en nog meer kennis kunt opdoen. Natuurlijk sluiten we de avond af met een knallend feest in stijl. 

t thema van de avond is #BACKTOTHEFUTURE. Momenteel wordt druk gesleuteld aan het programma van de avond. Hierover wordt steeds meer bekend via de social media kanalen van Jong Oranje. Voor nu kun je alvast je ‘team’ samenstellen voor de peloton tickets of je sneakers poetsen om direct in de demarrage mee te kunnen.

meer lezen

FNV organiseert Thema bijeenkomst op 4 oktober

Je bent jong, ambitieus en hebt hart voor de Sport! Maar krijg je wel voldoende ruimte om te groeien? En heb je genoeg invloed op zaken die jouw werk en werkplezier raken? En wat moet er volgens jou straks goed geregeld worden in de nieuwe cao? En ben je bereid hier-over mee te denken en mee te praten? Kom op 4 oktober 2018 naar de thema bijeenkomst van FNV. Bekijk de uitnodiging hieronder.

Meedenken over lidmaatschapsmodel?

In de AV van NOC*NSF in mei is besloten het huidige lidmaatschapsmodel van NOC*NSF kritisch tegen het licht te houden. Daartoe is een werkgroep Lidmaatschapsmodel geformeerd. Zij zijn aan de slag gegaan met het inventariseren van de knelpunten in het huidige model en de mogelijke oplossingsrichtingen. Om tot een goede en volledige inventarisatie te komen, zijn alle voorzitters, directeuren én Jong Oranje-spelers uitgenodigd om deze eerste inventarisatie aan te vullen en te voorzien van commentaar.

 

Een mooie mogelijkheid om jouw mening en ideeën te delen! Klik hier om in de omgeving te komen waar je jouw input mee kunt geven aan de werkgroep. In deze omgeving staan 6 invulvelden waarin je input kan geven betreffende een specifiek onderwerp. Daarnaast is er nog een invulveld waar je overige opmerkingen kan toevoegen. De vragen zijn zo open mogelijk geformuleerd om je de ruimte te geven jouw opvattingen goed te kunnen verwoorden. De werkgroep ontvangt jouw reactie graag voor 7 september.

 

Ps. Na de ontvangst van deze volledige inventarisatie zal de werkgroep in september/oktober een bijeenkomst organiseren om gezamenlijk weer de volgende stap te zetten. Ook hierbij wordt Jong Oranje uitgenodigd om mee te denken! Houd de agenda en communicatie dus goed in de gaten. 

Jong Oranje BBQ

Op 20 september is het tijd om vakantieverhalen met alle Jong Oranje Spelers uit te wisselen onder het genot van een BBQ.
Geen zin om te kletsen, neem dan een spelletje, frisbee of bal mee en ga lekker spelletjes spelen of sporten met elkaar!
 
Locatie: SV Kampong, Utrecht
Tijd: vanaf 17:00uur
Inschrijfgeld: €12,50 (via Tikkie)

Inschrijven kan via deze link