Terugblik evenement met Kenniscentrum Sport

Op donderdag 19 april organiseerde Jong Oranje met Kenniscentrum Sport het evenement ‘De waarde van sport: logisch, maar hoe werkt dit?’

 

Directeur Bert van Oostveen opende de workshop met een aantal tips voor ons als toekomstige sportbestuurders. Vanuit zijn ervaring vanuit het voetbal nam hij ons mee carrière bij de KNVB én zijn overstap naar Kenniscentrum Sport. Daarna nam Adviseur Dirk Schaars ons mee in het model dat de waarde van sport in kaart brengt. Welke waarde kent de sport? In hoeverre is er bewijs dat sport en bewegen een bijdragen leveren aan deze waarden? En tot slot, kun je in euro’s uitdrukken wat de waarde van sport is?

 

 

Na afloop hebben we hierover nog even nagepraat onder het genot van een drankje en hapje in het zonnetje. Met ruim 20 energieke Young Professionals kijken we terug op een succesvol evenement!

 

 

Op 14 mei staat Future Proof op het programma. Ben jij er bij? 

Bijeenkomst ‘De ultieme CAO Sport 2019'

Werkgevers en werknemers gaan op 17 mei 2018 in gesprek met als doel tot concrete voorstellen voor de CAO Sport 2019 en nieuwe meerjarenafspraken te komen. Graag nodigen wij jou uit om hieraan deel te nemen. Als young professional weet jij natuurlijk als geen ander wat jij belangrijk vindt als werknemer voor de CAO Sport. Dus heb jij een mening over de arbeidsvoorwaarden in de sport? Vind je het leuk om namens alle werknemers mee te denken over de onderwerpen die nu op de cao-tafel spelen zoals het generatieproof maken van CAO Sport? Meld je dan aan voor de bijeenkomst ‘De ultieme CAO Sport 2019’!

 

We nodigen werkgevers en werknemers uit om samen in gesprek te gaan met als doel tot concrete voorstellen voor de CAO Sport 2019 en nieuwe meerjarenafspraken te komen. Het programma van de bijeenkomst sluit aan op de uitkomsten van de moderniseringssessies van afgelopen jaar (zie bijlage infographic) en opbrengsten van de cao app Werken in de Sport die in de komende periode in gebruik genomen gaat worden. Het generatieproof maken van CAO Sport is sowieso één van de onderwerpen.

 

Aanmelding

Aanmelden voor de bijeenkomst ‘De ultieme CAO Sport 2019’ kan tot 11 mei aanstaande via dit online formulier. Aangezien we maximaal plek hebben voor 25 werkgevers en 25 werknemers geldt vol = vol. Het is raadzaam om je tijdig aan te melden. Het streven is om een zo groot mogelijke diversiteit aan organisaties te laten deelnemen.

Praktische informatie

Datum:             17 mei 

Tijd:                  13.00 - 16.00

Locatie:            The colour kitchen

                        Prinses Christinalaan 1

 

                        3554 JL Utrecht

 

We beloven een interactieve bijeenkomst met veel ruimte voor jullie inbreng. Graag tot 17 mei!

 

Hartelijke groet,

 

Namens sociale partners,

 

Ary Hordijk (Werkgevers in de sport)

Hanan Yagoubi (FNV Sport &Bewegen)

John Kapteijn (De Unie)

 

 

Afshin Towhidi (CNV Vakmensen)

Sportconventie en Future Proof

Op maandag 14 mei aanstaande vindt de Sportconventie 2018 plaats op Papendal in Arnhem. Iedereen die de sport een warm hart toedraagt wordt uitgenodigd. Een groot deel van de Sportconventie bestaat uit een carrousel van workshops en bijeenkomsten waarbij de toekomst centraal staat. Een mooie dag voor de Future Proof-bijeenkomst van Jong Oranje! Samen met jou en alle andere aanwezige geïnteresseerden willen we nadenken over een toekomstbestendige organisatiestructuur van de sport.


Meer informatie volgt t.z.t., maar blok 14 mei alvast in je agenda.

De gehele Sportconventie wordt erg interessant en we hopen je natuurlijk te zien bij Future Proof!

 

 

Uitnodiging Sportconventie >> 

 

 

Beste sportliefhebber,

 

Graag nodig ik je uit voor de Sportconventie 2018  van maandag 14 mei aanstaande vanaf 13.30 uur op Papendal in Arnhem. Kom, ben er bij, draag bij en vier mee!

 

We nodigen iedereen uit die de sport in Nederland een warm hart toedraagt, in het bijzonder besturen, directies en medewerkers van sportbonden, medewerkers en management van VWS, van sponsoren en van partners van de sport, sport-onderwijs, gemeentelijke sportbedrijven, provinciale en lokale sportraden, overige organisaties in of rondom de sport.

 

In de bijlage vind je meer informatie over de Sportconventie. Voel je vrij deze te delen binnen én buiten je organisatie.

 

En meld je zo snel mogelijk aan via deze link!

Met vriendelijke groet, 

 

Gerard Dielessen,

Algemeen directeur NOC*NSF

 

 

 

De waarde van sport: logisch, maar hoe werkt dit? 

‘Sport is van grote waarde’, wordt veelal gezegd. Sport en bewegen zou goed zijn voor je gezondheid, voor je persoonlijke ontwikkeling en voor sociale cohesie in de samenleving. Maar waaruit blijkt dat eigenlijk? En hoe kunnen we die waarden meten? 

 

Op donderdag 19 april organiseert Kenniscentrum Sport met Jong Oranje het evenement: ‘De waarde van sport: logisch, maar hoe werkt dit?’ in Ede.

 

 Bert van Oostveen, directeur van Kenniscentrum Sport, neemt ons mee in het verhaal en werkwijze van Kenniscentrum Sport. Vervolgens geeft adviseur Dirk Schaars een presentatie over de sociale en economische waarden van sport. Daarna gaan we in groepen uiteen om middels een tool de sociaal economische waarden van jouw sport(organisatie) te bepalen. 

 Programma:

14.45-15.00u     Ontvangst

15.00-15.15u     Aftrap door Directeur Bert van Oostveen

15.15-16.00u     Presentatie van Adviseur Dirk Schaars

16.00-16.50u     Interactief deel: Wat is de waarde van jouw sport én hoe breng je de sociaal economische waarde van jouw sport in kaart? 

16.50-17.00u     Plenaire afsluiting

17.00u                 JO borrel in de kantine

 

Sport is overal goed voor! Toch?! Kenniscentrum Sport neemt je mee in hoe jij de sociaal economische waarde van jouw sport in kaart kan brengen! We werken allemaal in de sportwereld, dus wat betekent deze waarde nu voor jouw werkzaamheden?

 

Adres:

Kenniscentrum Sport

Horapark 4 in Ede

 

Trein: Op loopafstand van station Ede-Wageningen (10min).

Auto: Genoeg gratis parkeerplaatsen voor de deur

 

Inschrijven

Deelname aan het evenement bedraagt €2,50 incl. borrel na afloop. 

Inschrijven kan via het formulier hieronder:

 

 

meer lezen

Voorstellen CAO Sport - Generatieproof en cao app 3 april 2018

 

Vorig jaar heeft Jong Oranje meegedacht en gebrainstormd over de huidige CAO Sport versus levenslang inzetbaar, maatwerk, werk en privé combineren, het (on)nut van bepaalde verplichte vrije (feest)dagen, jubilea etc. Op 3 april geeft de WOS een vervolg aan het gezamenlijke traject van werkgevers en werknemers met concrete voorstellen voor een nieuwe CAO Sport. Wil jij als Jong Oranje speler meepraten? 

 

Wat is er in de tussentijd gebeurd?

Op basis van eerdere input zijn wij als sociale partners verder gaan concretiseren. Andere cao’s zijn geraadpleegd, ervaringen uit andere sectoren zijn en worden opgehaald en er is gesproken met een partij die werkgevers en werknemers digitaal kan ondersteunen in bijvoorbeeld een persoonlijk keuzebudget.

 

Voorstellen voor een CAO Sport die generatieproof is

Op dinsdag 3 april as. willen we graag twee à drie opties aan jullie voorleggen, die een alternatief vormen voor bovenstaande en bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid in verschillende leeftijdsfases. De opties hebben een verschil in ambitieniveau.

Korte eerste demonstratie van nieuwe cao app Werken in de Sport

Met de app Werken in de Sport hebben alle werkgevers en werknemers in de sport arbeidsvoorwaarden binnen handbereik. Ook blijven jullie zo op de hoogte van het laatste cao-nieuws en kun jullie meedenken over onderwerpen die betrekking hebben op je arbeidsvoorwaarden. Naast de volledige cao-tekst bevat de app veelgestelde vragen, nuttige links, nieuws en een kalender met alle evenementen.

Jullie zijn de eerste groep aan wie we een preview laten zien op 03 april.

Vervolg

Jullie input wordt meegenomen om het voorstel nog scherper voor te leggen aan een bredere groep van werkgevers en werknemers tijdens een sessie op 17 mei van 13.00 - 16.00 uur. Noteer alvast in je agenda. Jong Oranje is van harte uitgenodigd. Vervolgens zal een advies, gericht op de inzetbaarheid van medewerkers in verschillende leeftijdsfases, aangeboden worden aan het Arbeidsvoorwaardenoverleg Sport (AOS) ter voorbereiding op de cao onderhandelingen. Via de app Werken in de Sport zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

 

Praktische informatie

Datum: 3 april 2018

Tijd: 14.00 - 16.00 uur

Locatie: De Weerelt, Orteliuslaan 1041 te Utrecht

AANMELDEN

 

Routebeschrijving en parkeren

Zie de bijlage met de routebeschrijving (openbaar vervoer en auto) naar DeWeerelt.

Er kan gebruik worden gemaakt van de parkeergelegenheid aan de achterzijde van het gebouw DeWeerelt aan de Janssoniuslaan waar een aantal plaatsen voor de bijeenkomst speciaal gereserveerd is. U kunt zich aanmelden bij de slagboom, waarna u toegang krijgt tot de parkeerplaats. Als de parkeerplaats vol is, dan is de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid bij P&R Papendorp aan de Mercatorlaan op 9 minuten lopen afstand.

 

Aanwezigheid

 

Graag via het formulier aangeven of je aanwezig zult zijn of niet beschikbaar bent. We zien uit naar je komst.

Even voorstellen: Luuk Berends

Hoi! Mijn naam is Luuk Berends, 24 jaar oud en vanaf deze maand ben ik toegetreden tot het aanvoerdersteam van Jong Oranje. Na het afronden van de studie Sport Marketing en Communicatie (SPECO) in Tilburg ben ik aan de slag gegaan bij de Nederlandse Basketball Bond, waar ik me bezig houd met communicatie. Naast mijn werk ben ik zelf vanaf mijn 6e ook actief basketballer.

 

 

Samen met iedereen binnen Jong Oranje hoop ik de komende tijd mooie verbindingen en samenwerkingen binnen de sportwereld te kunnen bewerkstelligen. Daarnaast hoop ik dat we weer een aantal mooie evenementen neer kunnen zetten waar we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

Sport meets bedrijfsleven

Op 28 maart organiseert Jong Oranje het evenement 'Sport meets bedrijfsleven'! Inspirerende sprekers uit het bedrijfsleven komen naar Utrecht (DeWeerelt van Sport) om te vertellen hoe zij communicatie insteken in hun bedrijf en waarom zij de verbinding zoeken met de sportwereld. 

Communicatie, daar heeft iedereen mee te maken! Wat is jouw rol in de sportwereld en welke communicatie uitdagingen ervaar jij? 

 

Bijeenkomst staat in het teken van kennisdeling! Woensdag 28 maart, van 16.00-18.00u in DeWeerelt van Sport. Aanmelden via het inschrijfformulier hieronder! Inschrijfgeld: €2,50 voor spelers en 4,00 voor fans en ICA (Tikkie ontvang je voor het evenement) 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Activiteitenkalender 2018

2018 is al weer bijna drie weken bezig én de Olympisch Winterspelen staan voor de deur. Het belooft weer een mooi sportjaar te worden. Vanuit Jong Oranje willen we ook weer mooie evenementen neerzetten. Volg ons twittter @JongOranjeYP en Facebook (Jong Oranje) voor alle activiteiten in 2018!  

 

Ga naar deze pagina om deze kalender in het groot te bekijken!

Jong Oranje wenst je fijne feestdagen!

Jong Oranje wenst jou prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

‘Time flies when you‘re having fun!’ Wat is 2017 snel voorbij gevlogen! Een jaar waar we met veel plezier op terugkijken en waarin een gevoel van trots overheerst.

 

  • Trots op alle evenementen die Jong Oranje heeft georganiseerd (o.a. Nieuwjaarsborrel, Future Proof, Meet the leaders, Persoonlijke ontwikkeling workshops, WK Triathlon en natuurlijk het Sneakergala!)
  • Trots op de groei van ons netwerk, van 300 naar 375 leden. 
  • Trots op de input die we hebben geleverd aan andere thema's in de sport (bijv. Transitie in de Sport)
  • Maar natuurlijk ook trots op alle succesvolle prestaties van 'onze' topsporters van TeamNL.

In 2018 bouwen we verder op deze successen om onze ambities te realiseren. Jong Oranje organiseert weer verschillende evenementen, bijeenkomsten en workshops. We willen Young Professionals binnen en buiten de sport met elkaar in contact brengen, leren van elkaar, maar ook discussiëren over bepaalde thema's. Dit allemaal zodat we de sport sterker kunnen maken! 2018 wordt het jaar van krachten bundelen, informatie uitwisselen, het gesprek aangaan, maar ook gezellig netwerken! 

 

Fijne kerstdagen en een gelukkig en sportief 2018!

 

Namens het aanvoerdersteam: Janna, Esli, Sam, Nathalie, Floor en Christine.

Jong Oranje Nieuwjaarsborrel

Jong Oranje Nieuwjaarsborrel

Op 19 januari organiseert Jong Oranje een nieuwjaarsborrel. We willen met jou het nieuwe jaar goed inluiden. Kom daarom allemaal naar Amsterdam waar we in de buurt van de Coolste Baan van Nederland het glas zullen heffen. Na de borrel is het nog mogelijk om de schaatsen aan te binden en een rondje te schaatsen in het Olympisch Stadion). 

 

Dus noteer allemaal, 19 januari vanaf 17.00u in je agenda! We zien je graag in Amsterdam

 

Locatie van de borrel: Café de Kiebert (in de buurt van Olympisch Stadion)

Daarna is er de mogelijkheid om te schaatsen. Wij hebben al een aantal schaatsen gereserveerd!

 

Laat via het formulier hieronder alvast weten dat je aanwezig bent!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Janna voegt zich bij aanvoerdersteam!

Hallo allemaal, mijn naam is Janna en ik ben 25 jaar. Ik woon in Utrecht en ik volg daar sinds september de master Sportbeleid sportmanagement aan de USBO. Via mijn opleiding ben ik drie dagen in de week actief voor sport&zaken binnen team support. Ik krijg een kijkje in de keuken als het gaat om het verbinden van enerzijds de sport- en anderzijds de zakenwereld. Vanuit deze stageplek ben ik automatisch actief voor Jong Oranje als aanvoerder, wat ik erg leuk vind!

 

Graag kijk ik met Jong Oranje verder naar de verbinding met young professionals binnen niet alleen de sportwereld maar dus ook binnen bedrijven. Ik hoop dat we veel van elkaar kunnen leren, ik denk ook dat we elkaar veel te bieden hebben. Ik hoop ook dat we door middel van het in verbinding brengen van alle Jong Oranje Spelers en Fans elkaar kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren om zo een bijdrage aan het sportlandschap te leveren. Dit alles kan wat mij betreft ook zeker met een terugkerende borrel. Ik kijk er naar uit!

 

Aanvoerdersteam bestaat nu uit: Janna Buitenrust Hettema (Sport&Zaken), Sam de Vor (NOC*NSF), Floor van den Nieuwenhoff (KNZB), Nathalie Pennekamp (KNHB), Christine Saxon (NGF) en Esli de Kok (KNRB). 

 

 

Meepraten modernisering CAO Sport

Op maandag 16 oktober organiseert de WOS in Utrecht een bijeenkomst in samenwerking met de vakbond FNV om zowel vanuit werkgevers - als werknemerskant meningen en ideeën uit te wisselen. 

 

Het onderwerp waar we bij stil zullen staan is hoe een app zou kunnen bijdragen aan het op een laagdrempelige manier betrekken van werkgevers en werknemers in het proces om te komen tot een moderne CAO. Enerzijds zou de app kunnen helpen om op een makkelijke manier meningen te peilen en anderzijds om informatie/actualiteiten te delen met de achterban. Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden om gelijktijdig op te pakken als je toch een app gaat ontwikkelen. Welke kansen en valkuilen zien jullie?

 

We zijn benieuwd naar jullie kritische meningen en ideeën hierover vanuit werkgevers - en werknemersperspectief. Vind jij als Jong Oranje speler het interessant en praat je graag mee? Laat het ons weten en mail naar jongoranjenetwerk@gmail.com.

 

Locatie: Varrolaan 100, Utrecht (FNV kantoor)

Tijdstip: 10-12 + aansluitend lunch

 

Datum: maandag 16 oktober

Ook tweede spreker Sneakergala bekend!

 

De 'demarrage tickets' zijn al bijna uitverkocht, dus wees er snel bij voordat je in de chasse patate terecht komt ;). De eerste twee sprekers van de avond zijn inmiddels bekend. Plenair wordt de avond geopend door Antje Diertens. Zij is Tweede Kamerlid voor D66 en laat haar licht schijnen over #TEAMWORK in de Tweede Kamer en in de sport vanuit haar ruime ervaring met de sport en sportonderwijs. Een van de workshopsessies wordt gehost door niemand minder dan Francesco Wessels. Zijn naam komt vooral van achter de schermen van de topsport. Hij is een onmisbare schakel geweest bij verschillende topprestaties. Tijdens het Sneakergala zal Francecso ons meenemen in zijn verhaal en ervaringen bij de totstandkoming van TEAMNL. Hij vertelt je wat zijn rol is geweest om deze samenwerking tot een succes te maken én wat JIJ kunt doen om zelf goede samenwerkingen te laten slagen.

Esli de Kok sluit zich bij aanvoerdersteam

Esli is sinds kort aanvoerder van Jong Oranje. Graag stellen we haar aan je voor:

 

Ik ben Esli en sinds september versterk ik het aanvoerdersteam van Jong Oranje. Na het afronden van mijn Master Sportbeleid & Sportmanagement ben ik vanaf augustus werkzaam bij de KNRB. Als aanvoerder van Jong Oranje wil ik mij inzetten om een netwerk op te bouwen waar young professionals elkaar structureel en makkelijk vinden. Hierdoor hoop ik  mee te werken aan een efficiënt, gezellig en vernieuwend netwerk! En, zoals de foto laat zien houd ik van presteren en gezelligheid ;-)

Jong Oranje blikt terug op WK Triathlon

Rotterdam was vorige week trotse host city van de Nationale Sportweek en pakte groots uit door het organiseren van de ITU World Triathlon Series Grand Final 2017, ofwel het WK Triathlon! Een kleine 4.000 atleten, afkomstig uit de hele wereld komen strijden om wereldtitels voor elite atleten, paratriatleten, junioren en amateurs. En Jong Oranje was aanwezig, lees hieronder verder..

 

 Jong oranje ook aanwezig!

Jong Oranje organiseerde op 15 september, als onderdeel van het Sportief Verbinden Congres (van o.a. NOC*NSF,  NTB, VSG en gemeente Rotterdam), haar evenement 'Three of a kind'. Op deze dag ontmoette verenigingsondersteuners, vertegenwoordigers van sportbonden, gemeenten en provincies, evenementenorganisatoren en onderzoekers elkaar. Jong Oranje kreeg de mogelijkheid om bij een aantal leuke sessies aanwezig te zijn:

  • TIG Sports (verzorgd door Niels Markensteijn) nam ons mee in het verhaal van evenementenorganisatie; welke kansen en uitdagingen staat je te wachten bij het organiseren van zo'n groot evenement.
  • Vervolgens vertelde Erik Scherder over het belang van muziek en sport bij de ontwikkeling van kinderen
  • Tot slot sloten we de informatieve dag af met een workshop Creatief Denken verzorgd door Start2Create. 'Crimineel denken is soms de key tot succes! #doorbreekcirkeldenken

Natuurlijk sloten we de dag af met een borrel bij de finish het WK, waar gezellig met elkaar nagepraat en genetwerkt werd!

 

Bekijk hieronder de aftermovie!

 

 

 

meer lezen