Het coronavirus

Beste Jong Oranje spelers,

 

In verband met de coronacrisis zijn alle evenementen en bijeenkomsten van Jong Oranje YP tot nadere berichtgeving geannuleerd.

Op de achtergrond waren we hard aan de slag om nieuwe, leuke en inspirerende bijeenkomsten & evenementen te organiseren. We hopen die later dit jaar samen met jullie in te halen! 

 

Voor nu:

-        Was je handen goed, regelmatig en minimaal 20 seconden.

-        Hoest of nies in je elleboog.

-        Ga alleen voor noodzakelijke dingen naar buiten.

-        Houd 1,5m afstand #SocialDistancing.

-        Let extra op ouderen en zwakkeren in onze samenleving en help ze waar mogelijk (zonder fysiek contact).

 

Voor alle zorgverleners en alle andere mensen die keihard aan het werk zijn om ons van dienst te zijn: jullie zijn kanjers!  💙          

 

Namens alle Jong Oranje aanvoerders,

Blijf gezond en hopelijk tot snel! 

Column: "Een wijde blik, verruimt het denken"

Een belangrijk pijler van Jong Oranje is kennisdeling en het vertegenwoordigen van onze stem binnen grotere thema’s in de sport. Middels een terugkerende column willen wij onze Jong Oranje stem over verschillende thema’s laten horen. Jong Oranje aanvoerder Taner Kahraman trapt vandaag af.

 

Op een druilerige maandagavond in januari ben ik in de buurt van station Rotterdam Centraal herenigd met twee oud-klasgenoten, van mijn in de zomer afgeronde master sportbeleid en sportmanagement. Klasgenoten die zijn uitgegroeid tot ware vrienden. Onze passie voor sport komt, na alle persoonlijke verhalen van het afgelopen half jaar, toch weer tevoorschijn. We praten over onze ervaringen in sportbonden-land en komen uiteindelijk tot een opinieartikel wat een van ons schreef in het eerste jaar van de master: op naar één nationale Superbond! Met een drankje voor ons dwalen we volledig in het idee. Aan het einde van de avond sluiten we al grappend dit idee af, dit zou toch niet gebeuren!

 

Ik blijf de weken erna nadenken over dit idee en merk dat niet het idee van één grote nationale Superbond mij triggert, maar de open en frisse blik waarmee wij naar de sport keken. De afgelopen maanden was ik volop aan de slag bij mijn eerste baan, bij de KNVB. Uiteraard probeerde ik daarin vernieuwend, innovatief, onderzoeksgedreven en fris te acteren. Ook hier zijn uitdagingen, soms eenzelfde als bij andere (kleinere) sportbonden en soms van andere orde. Zo merkte ik ook tijdens mijn tweejarige stage bij NLsport. Ik miste daar in ons werk voor de bonden, wat ik op die druilerige maandagavond wel voor elkaar kreeg: eens met een volledige open blik naar de sport te kijken en vol te gaan voor plannen die collectief zoveel kunnen brengen en zo dus te stappen over je eigen belang of positie. 

 

We hebben in de sport een aantal fundamentele problemen, maar het lukt ons maar niet om hiervan los te komen en op een juiste, objectieve manier aan te pakken. We willen ons meer innovatief en ondernemend opstellen en gaan voor nieuwe kansen en doelgroepen, maar zetten alleen subsidies in om dit te bewerkstelligen. In mijn thesis (geschreven voor de afronding van de master sportbeleid en sportmanagement) liet ik zien dat hele andere aspecten belangrijk zijn om meer innovatief te zijn als organisatie. Het innovatiefonds voor de sportbonden zorgt nu vooral voor de zin ‘Hebben we ergens nog een plan liggen wat we hier onder kunnen hangen?’ in de gemiddelde gang van een sportbond. 

 

Ik hoop met mijn bijdragen via deze column te prikkelen, jonge mensen in de sport te pijlen, omdat wij de ambitie, de kennis en dus de toekomst hebben om breder te kijken dan het eigen speelveld. 

 

Ps. Leestip!  Doorbreek de cirkel!  Van Arend Ardon.  

Mocht je deze willen lezen, stuur mij een berichtje en ik kom het boek persoonlijk langsbrengen!

 

Maak kennis met nieuwe aanvoerders: Koen en Kim

Afgelopen maand zijn 2 Jong Oranje spelers aan het aanvoerdersteam toegevoegd; Koen Vermooten (WOS) en Kim Mansveld (KNZB).

 

Ze stellen zich even aan jullie voor;

 

Mijn naam is Koen Vermooten, 25 jaar en ik ga proberen om samen met Young Professionals in de sport de komende tijd mooie dingen te realiseren. In het dagelijks leven ben ik, sinds mijn studie aan de USBO, werkzaam bij de Werkgeversorganisatie in de Sport (WOS). Samen met onze leden werken wij voor goede arbeidsvoorwaarden in onze sector (oa. CAO Sport). In mijn vrije tijd ben ik actief als voetballer bij USV Hercules in Utrecht, ben ik in de winter vaak terug te vinden in de Oostenrijkse bergen en probeer ik hier en daar nog een andere sport uit. 

 

Ik ben Kim Mansveld (23 jaar) en werkzaam op de afdeling Marketing en Communicatie van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en nu ruim anderhalf jaar woonachtig in Utrecht. Nadat ik afgelopen zomer ben gestopt met wedstrijdzwemmen ben ik gaan hardlopen, daarnaast doe ik aan fitness en boksen.  Ik kijk er naar uit om samen met de andere aanvoerders een mooi programma op te zetten en de young professionals meer met elkaar te verbinden! 

 

De nieuwe aanvoerders beter leren kennen? Aanstaande woensdag (12 februari) neemt Kim ons Instagram account over, en neemt ze je een mee in het leven van een Jong Oranje aanvoerder.

 

Opleiding 'De sport van morgen'

WOS & Fanbased hebben een vernieuwende opleiding ontwikkeld gericht op persoonlijke groei en persoonlijk leiderschap. Ga samen met collega’s uit de sport de uitdaging aan om jezelf verder te ontwikkelen op voor jou persoonlijk relevante thema’s. Word fan van jezelf en maak impact in jouw vakgebied, de sport van morgen! De opleiding is opgebouwd dat deze:

 • aansluit bij de behoeften van organisaties en medewerkers in de sport;
 • gericht is op persoonlijke ontwikkeling van medewerkers;
 • specifiek ingaat op het vergroten van de employability van medewerkers door aan te sluiten op thema’s als eigen regie over je loopbaan en het werken aan competenties die essentieel zijn voor toekomstige functies (bv. ondernemerschap).

 

Waarom de opleiding ‘Sport van Morgen’?

In deze opleiding ga jij als deelnemer actief aan de slag met persoonlijke ontwikkeling en word je gecoacht vanuit ervaring en kennis. De opleiding biedt:

 

 • ERVARING IN TOPSPORT & DEFENSIE > Fanbased coaches zijn (ex-)topsporters of militair
 • WETENSCHAP ALS BASIS > Inzicht in mentale, sociale en fysieke uitdagingen vanuit psychologie en neurowetenschappen
 • ACTIVATIE VAN ONTWIKKELING > Groei stimuleren door écht te ervaren (actie!)

Programma

In de opleiding word je als deelnemer op drie verschillende niveaus gecoacht; individueel (word fan van jezelf), team (fan van je team) en organisatie (fan van je organisatie). Het programma bestaat uit:

 • Persoonlijkheidsassessment + terugkoppeling
 • Kick-off met opleidingsgroep
 • Groepsdag 1 & 2
 • Gezamenlijke terugkoppeling  
 • Individuele voorbereiding teamdag 3 & 4
 • Groepsdag 3 & 4
 • Gezamenlijke terugkoppeling
 • Voorbereiding + kick-off

Je wordt als deelnemer gevraagd ter voorbereiding van de opleiding het online persoonlijkheidsassessment in te vullen. Voorafgaand aan de groepsdagen ontvangt elke deelnemer een terugkoppeling en wordt hen gevraagd een begin te maken met het persoonlijk groeiplan dat centraal zal staan tijdens de groepsdagen.

 

ACT persoonlijkheidsassessment

Aan de basis van persoonlijke groei ligt zelfkennis; inzicht in je natuurlijke en aangeleerde competenties om je persoonlijke groeiplan te kunnen richten. De Analytical Competence Tool (ACT) is een psychometrisch onderzoek en verschaft inzicht in deze competenties. De Fanbased performance coaches zijn geaccrediteerd om deze assessments af te nemen bij de deelnemers.

 

Groepsdagen

De groepsdagen worden ingericht volgens het Fanbased programma ritme, waarin inspireren, leren en doen samenkomen. Tijdens de dagen ga je als deelnemer actief aan de slag met persoonlijke ontwikkeling via verschillende activiteiten. In deze activiteiten wordt de opgedane wetenschappelijke kennis in oefenvormen aan je voorgelegd.

 

Gezamenlijke terugkoppeling

Gedurende het programma zal twee keer een gezamenlijke terugkoppeling plaatsvinden, waarin als groep wordt teruggekeken en de voortgang op het groeiplan wordt besproken. Het doel van deze sessies is om de opgedane kennis en ervaringen te borgen en jou als deelnemer de ruimte te bieden om vragen te stellen over het programma of jouw persoonlijke groeiplan.

 

Doelgroep

Het programma is speciaal ontwikkelt voor alle medewerkers in de sport. Ben jij werkzaam bij een sportbond, sportvereniging of een andere sportorganisatie? Dan kan jij je inschrijven voor deze opleiding. Aan de hand van de inschrijvingen worden uitdagende groepen samengesteld, waarbij je met collega’s uit de sport aan de slag gaat met soortgelijke uitdagingen.

 

Werknemers die werkzaam zijn bij een organisatie die lid is van de WOS of NOC*NSF kunnen zich sowieso inschrijven. Twijfel je of je in aanmerking komt voor de opleiding? Vraag je leidinggevende of neem gerust contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

 

Super gaaf programma voor jou als Young Professional. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van de WOS. 

6e editie Sneakergala

SNEAKERGALA VERSCHOVEN NAAR EERSTE KWARTAAL 2020! 

 

De 6e editie van het Sneakergala zal plaatsvinden begin 2020. Met de feedback van voorgaande jaren willen we dit jaar het Sneakergala een iets ander tintje geven! 

 

Jong Oranje wil graag dat alle Young Professionals werkzaam binnen de georganiseerde sport elkaar via dit platform kunnen ontmoeten, informatie kunnen delen en op een laagdrempelige manier mee kunnen praten over onderwerpen binnen de sport. Naast de wat kleinere evenementen en initiatieven hoort ook het Sneakergala zonder meer bij Jong Oranje! Met de feedback en de tips van bezoekers van de Sneakergala edities hiervoor zijn we van mening dat we de avond zowel inhoudelijk goed willen organiseren en daarnaast Young Professionals een toffe avond willen bieden.

 

Daarom schuiven we het Sneakergala van 2019 dit jaar op naar het eerste kwartaal van 2020. Houd onze socials in de gaten voor de nieuwe datum! 

 

We zien jou, jouw collega's en andere young professionals van binnen en buiten de sport graag snel op het Sneakergala! 

Praat mee! Brainstormsessie KNVB: nieuwe/gewijzigde spelregels

 

Als young professional is dit je kans om mee te praten over nieuwe/aangepaste spelregels binnen het voetbal! Meld je aan!

 

De KNVB denkt na over de toekomst van het voetbal: hoe kunnen we door nieuwe/aangepaste spelregels het voetbal nog aantrekkelijker, eerlijker en sportiever maken?

Er worden verschillende brainstormsessies georganiseerd en één daarvan is ook voor mensen van buiten de KNVB en met kennis & ervaring in andere sporten! #Frisseblik! 

Meld je meteen aan: https://bit.ly/36jHEkQ

Ook collega's die niet Jong Oranje spelers zijn, zijn van harte welkom!

 

🗓 maandag 9 december 2019

⌚️ 15:00-18:00 (definitief programma volgt)

📍#11 Innovatiecentrum, KNVB Campus Zeist

📝Aanmelden: https://bit.ly/36jHEkQ

Aan het einde van de sessie staat een versnapering klaar!

 

Vragen?! ➡️ taner.kahraman@knvb.nl

Terugblik 'Grip op je werk!'

Heb jij grip op je werk?! Laat jij jouw werkweek beïnvloeden door je mailbox? Wanneer ben je beschikbaar en wanneer blok je een uur in voor jezelf? En hoe stel je nou de juiste prioriteiten?

 

Een groep Young Professionals kwam op vrijdag 13 september  bijeen in Rotterdam. Jong Oranje bood, in samenwerking met NOC*NSF bij Rotterdam Sportsupport een workshop grip op je werk aan met als doel: zo slim mogelijk omgaan met de taken en verantwoordelijkheden die wekelijks op je pad komen. Matthijs de Bruin (NOC*NSF) nam ons hierin mee. De groep Young Professionals uit verschillende hoeken van de sportwereld bespraken niet enkel de visie van Matthijs, maar ook hun eigen geheimen om zo slim mogelijk te werken. Verschillende praktische handvatten werden besproken, en ook simpelweg de eenvoud van het afstrepen van je to do list! Meer grip, meer focus en controle op je werk voorkomt stress en maakt jou een fijne collega. Het was weer goed om te merken dat iedereen het fijn vond om ook andere professionals te spreken, op deze manier leren we van elkaar.

 

We sloten de workshop goed af met een bezoek aan de Nederlandse zaalvolleybal heren in Ahoy! In september organiseert Nederland namelijk samen met Frankrijk, België en Slovenië het EK volleybal voor de mannen, zij trapte vrijdag af tegen Montenegro met een 3-0 winst voor Nederland en waren we onderdeel van een fantastische sfeer in Ahoy!

 

Bedankt Matthijs voor je energie en bedankt aan Guido Davio (Nevobo) voor je korte introductie over het EK Volleybal en jullie warme welkom! 

 

 

Uitgelicht: De CAO Sport in je broekzak!

De CAO Sport app heeft al zo’n 1600 gebruikers! Waar dient de app voor en wat hebben de young professionals in de sport eraan?

 

Allereerst zorgt de app ervoor dat je de CAO Sport altijd op zak hebt, vertellen Frank van Gene en Koen Vermooten van de Werkgeversorganisatie in de Sport (WOS). De CAO Sport wordt hierdoor toegankelijker. De CAO, zoals in de app te vinden is, is niet als een statisch juridisch document opgesteld, maar juist in begrijpbare taal met een logisch menu. Met de handige FAQ-rubriek kan je ook snel antwoord vinden op je vraag over bijvoorbeeld werktijden, verlof en salaris. 

 

Daarnaast is de app ook een bron voor de WOS en zijn sociale partners (WOS, FNV, CNV & de Unie) om nieuws en kennis te delen en via polls & vragenlijsten te kijken wat er speelt bij medewerkers. De uitkomsten daarvan wordt ook meegenomen richting de cao onderhandelingen. Het gaat ook hierbij om de aansluiting van de wensen en behoeften van de sportsector. En je wordt als young professionals goed op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en een stem hebben jij actuele onderwerpen. 

 

De app wordt continu doorontwikkelt, “zo hebben we laatst een grote update gehad” vertel Frank van Gene (WOS). Met ruim 1600 gebruikers van de app, sinds de lancering, is er een bereik van een derde van het aantal werknemers in de sportsector.

 

De app is gratis te downloaden via de Google Play Store (voor Android) en de App Store (voor Apple). Zet je notificatie aan om op de hoogte te zijn van het alle updates. Downloaden dus, en je hebt altijd de juiste informatie bij je!

Workshop: Grip op je werk

Op school leer je veel, maar eigenlijk heeft niemand je geleerd hoe je moet werken in de praktijk. Hoe krijg je grip op je werk én werk je zo effectief mogelijk? Grip betekent voor veel mensen een verandering in gedrag. Welk support, gedrag en doelen kunnen hierbij helpen? Ontdek het tijdens de workshop “Grip op je werk”.  

 

Programma vrijdag 13 september: 

16:30 – 17:00    Inloop

17:00 – 18:30    Workshop “Grip op je werk”

18:30 – 19:30    Eten 

19:30 – 19:45    Naar Ahoy Rotterdam 

20:00                  Start wedstrijd Nederland – Montenegro 

Deelname bedraagt €25,- inclusief workshop, diner, drinken én een ticket voor het EK Volleybal Nederland – Montenegro in Ahoy Rotterdam. Daar moet je bij zijn! 😊 Schrijf je hier in! Neem jij ook jouw collega’s mee?

Terugblik 'Ontwikkeling nieuwe spelvormen'

Dinsdag 18 juni vond in StayOkay in Amsterdam het Jong Oranje evenement 'Nieuwe spelvormen binnen de sport'.

Robert Rieblinger van de FIBA vertelde hoe 3x3 basketball is ontstaan en wat de toekomst plannen zijn. Daarna hebben SportWorx (Wilco Nijland), KNLTB (Benoit Gillissen) en House of Sports (Lennart Bril) ons meegenomen in de ontwikkelingen rondom nieuwe  vormen van sport. Conclusie. Het introduceren van nieuw spelvormen is niet eenvoudig. Draagvlak, creativiteit, doorzettingsvermogen, innovativiteit, creativiteit en een beetje lef is noodzakelijk om het tot een succes te maken!  

 

Na een hapje eten zijn we met z'n alle (14 Young Professionals) naar het Museumplein gewandeld waar we nog een aantal wedstrijd van de World Cup 3x3 Basketball hebben bijgewoond. Het volgende event staat gepland voor september. Meer informatie volgt via onze (social) kanalen!

Workshop 'Hoe ga je als bond om met ontwikkelingen van nieuwe spelvormen'

Nieuwe innovatieve spelvormen worden steeds vaker geïntroduceerd bij onze “traditionele” sportbonden. Denk aan 3x3 basketball (NBB), Padel (KNLTB), king of the court beachvolleybal (Nevobo). Op dinsdag 18 juni nemen we jou mee in de nieuwe denkwijzen, opstart en ontwikkeling van deze nieuwe spel- en competitievormen.

Het belooft een inspirerend evenement te worden met verschillende sprekers. Als afsluiter bezoeken we de World Cup 3x3 basketball op het Museumplein! Lees verder voor het hele programma en sprekers!

Programma: 

16.45-17.00u ontvangst met koffie en thee

17.00-17.30u Presentatie over 3x3 basketball internationaal (Robert Rieblinger van de FIBA)

17.30-18.15u Discussie over sportontwikkelingen in NL, met 3 experts van verschillende sportorganisaties:

-Wilco Nijland van Sportworkx over King of the court beachvolleybal

-Lennart Bril van House of Sports over evenementorganisatie 

-KNLTB over Padel

18.15-18.50u eten

18.50-19.00u naar Museumplein verplaatsen 

19.00-21.00u Bezoek 3x3 Baskbetball

 

Kosten bedraagt 25,00. inclusief:

-diner en drankjes (sapjes, frisdrank, soep en luxe broodjesbuffet)

-kaartje voor de World Cup 3x3 basketball (t.w.v. 12,50)

 

Locatie: StayOkay Vondelpark, 5 minuten lopen naar Museumplein

Locatie WorldCup 3x3 basketball: Museumplein

 

Inschrijven kan tot 7 juni via dit formulier

 

Terugblik workshops persoonlijke ontwikkeling: wat is jouw talent waard?

Op woensdag 13 februari organiseerde Jong Oranje bij de Samenwerkende Sportbonden in Nieuwegein de eerste bijeenkomst persoonlijke ontwikkeling: Wat is jouw talent waard? De eerste bijeenkomst (in een serie van 2) werd geopend door Inge van Nispen (EELO) over verschillende manieren om je eigen krachten te ontdekken. Hierna gingen we onder leiding van Nischa Janssen (WOS) en Jolina Broesder (NOC*NSF) in intervisiegroepen aan de slag met de uitdagingen die je in werk tegenkomt en hoe je ervoor kan zorgen dat je dit om kan zetten tot een kracht. De deelnemers kregen de opdracht mee om hun plannen te bespreken met hun leidinggevende en om te zetten tot actie.

 

Op donderdag 25 april was de vervolgsessie en deze sessie stond in het teken van het Business Model You onder leiding van Tim Slot (Triple Double). Tijdens deze sessie hebben de deelnemers hun eigen business model ingevuld en met elkaar besproken. De sessie eindigde met een pitch van 1 minuut door elke deelnemer.

 

Na afloop hebben we hierover nog even nagepraat onder het genot van een broodje. Met een mooie groep Young Professionals kijken we terug naar twee succesvolle workshops! Volg onze socials voor de komende Jong Oranje events

meer lezen

Workshops Persoonlijke ontwikkeling: Wat is jouw talent waard?

In het nieuwe jaar heb je nieuwe (persoonlijke) doelen en wellicht staat er een planningsgesprek op je te wachten. Jong Oranje start 2019 met workshops over persoonlijke ontwikkeling. We zoomen in 2 bijeenkomsten in op de vraag: Wat is jouw talent waard?

 

 Op 13 februari is de eerste workshop en daar komen de volgende onderwerpen aan bod:

 

 • Waar ben je goed in en hoe zet je die krachten in?
 • Welke ontwikkelingen zijn er, hoe volg je nou je eigen kracht?
 • Wat is jou persoonlijke doel voor 2019 en hoe geef je daar invulling aan.

Door middel van input van EELOO en professionele intervisiebegeleiding gaan we hiermee aan de slag!

 

In de vervolgsessie op 20 maart gaan we verder met de invulling van jou persoonlijke doel en hoe je jou krachten positioneert, zowel binnen als buiten je organisatie.

 

Volg onze socials en de website voor meer info en je mailbox voor de nodige voorbereiding! Klik hier om je aan te melden!

Aanmelden kan t/m vrijdag 1 februari en kosten zijn €20,00.

 

Ben je niet geïnteresseerd in het volgen van de workshop, maar lijkt het jou leuk om de intervisie te begeleiden? Stuur dan een e-mail naar esli.dekok@knrb.nl.

 

Opmerking: Wanneer je je aanmeldt voor de bijeenkomst van 13 februari sta je automatisch geregistreerd voor de bijeenkomst van 20 maart, omdat dit een vervolg is op de eerste bijeenkomst. 

 

- - - 

Datum: woensdag 13 februari, follow-up bijeenkomst op 20 maart.

Locatie: Kelvinbaan 48, Nieuwegein (kantoor Samenwerkende sportbonden).

Tijd: 15:00-18:00 (inloop va. 14:30 en naderhand staat er soep en broodjes klaar).

 

Kosten: 20 euro (via Tikkie)

meer lezen

Nieuwe aanvoerders: Michelle en Kim!

Deze maand hebben 2 Jong Oranje speelsters zich bij het aanvoerders team gevoegd; Kim van der Hammen (NOC*NSF) en Michelle Vaessen (NTFU). 

 

Ze stellen zich even aan jullie voor:

 

Michelle Vaessen

Mijn naam is Michelle Vaessen en ik ben 26 jaar. Ik woon al 8 jaar in het mooie Utrecht. Na mijn studie ben ik gaan werken bij de NTFU. De NTFU maakt, samen met de NOB, NBF en de dambond, onderdeel uit van het Sportcluster Veenendaal. Bij de NTFU ben ik verenigingsondersteuner en hou ik mij bezig met sportontwikkelingsprojecten. Dit alles doe ik nu al ruim 1,5 jaar. Sinds kort ben ik ook aanvoerder bij Jong Oranje. Een harstikke leuke en uitdagende taak waar ik veel zin in heb!

 

Wij, als young professionals, hebben veelal dezelfde vragen en interesses binnen de sport! Ik krijg vaak terug dat men behoefte heeft aan een netwerk en dat wij veel kennis kunnen uitwisselen. Dit gat vervult Jong Oranje wat mij betreft! Ik hoop dat ik ervoor kan zorgen dat wij als Spelers en Fans elkaar nog meer kunnen versterken en inspireren Ik kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten!

 

meer lezen

Young Professionals kijken door Jong Oranje naar de toekomst!

 

Vrijdag 23 november 2018 stond het Krachtstation in Utrecht in het teken van het jaarlijks terugkerende Sneakergala. Deze editie kwamen ruim 100 jong professionals uit de sport- en het bedrijfsleven bij elkaar. Er werd genetwerkt, kennis opgedaan & uitgewisseld. Met culinaire hoogstandjes (ja echt!) werd deze inspiratievolle en gezellige avond muzikaal begeleid door onze eigen DJ Miss Mary. Kortom… een avond die je niet had willen missen. Kon je er niet bijzijn? Lees snel verder! 

 

 

Het Krachstation Kanaleneiland, een voormalig schoolgebouw omgetoverd tot een multifunctioneel complex als maatschappelijk vastgoedproject, werd omgetoverd tot evenementenlocatie. De organisatie, bestaande uit jong profs uit verschillende hoeken van de sportwereld, organiseerde met het Young Professional Network van de VSG kleinschalige en inspirerende sessies. Eric van der Burg, Margo de Vries, Gijsbregt Brouwer en Peter Sprenger deelden vanuit persoonlijke achtergrond hun kennis en ervaring met ons. Met de blik gericht op de toekomst van de sportwereld, waarin de Young Professionals een belangrijk deel gaan uitmaken, werden onderwerpen als data & analyse, nieuwe organisatie- en werkvormen en politieke sensitiviteit gedeeld. En natuurlijk, sloten we af met een drankje om te proosten op het 5-jarig bestaan van Jong Oranje als stichting!

 

 

meer lezen