Wat is Jong Oranje?


In de georganiseerde sport werken veel jonge, talentvolle en gemotiveerde mensen. Een deel komt elkaar wel eens tegen bij bijeenkomsten, maar de meerderheid zou elkaar op straat niet herkennen. En dat terwijl veel Young Professionals in hun werk met dezelfde thema’s bezig zijn, met vergelijkbare ideeën rondlopen en dezelfde drive hebben om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de georganiseerde sport. Om deze Young Professionals dichter bij elkaar te brengen is begin 2014 Jong Oranje ontstaan.

 

Doel

Jong Oranje heeft twee doelstellingen: verbinden binnen en buiten de sport. Allereerst brengen we Young Professionals met elkaar in contact om kennis uit te wisselen en op die manier de slagkracht van hun organisaties te vergroten. Daarmee leren we elkaar én de carrièremogelijkheden binnen de sport beter kennen. Daarnaast kunnen we veel leren van het bedrijfsleven, en daar komt onze tweede doelstelling om de hoek kijken: de kennis vanuit andere bedrijfstakken benutten om de sport te versterken.

 

Volg ons op Social Media: 

 

Doelgroep

Jong Oranje is gericht op professionals die 35 jaar of jonger zijn en een dienstverband hebben bij NOC*NSF, één van de aangesloten sportbonden, Sport & Zaken en/of de WOS. Stagiaires, met uitzondering van 2-jarige USBO stagiaires, en ZZP’ers vallen niet onder de doelgroep.

 

 

Volg ons op social media!


Deelname aan evenementen

Jong oranje, voor en door leden! Om in sporttermen te blijven: voor en door de spelers! Jong Oranje is een organisatie dat is ontstaan uit initiatief door Sport & Zaken, sportbonden, NOC*NSF en de Werkgeversorganisatie in de Sport (WOS). Andere Young Professionals uit de sportwereld sluiten zich graag aan bij het Jong Oranje netwerk omdat het hen ook kansen en mogelijkheden biedt. Graag bieden we hen ook de mogelijkheid om zich aan ons te binden, als fan. Omdat tenslotte ook netwerken en kennisdelen met Young Professionals buiten de sport interessant is voor spelers en fans heeft Jong Oranje een partnership gesloten met Inter Company Association (ICA). Hieronder beschrijven we alle doelgroepen:

 

Spelers: Young Professionals die 35 jaar of jonger zijn en een dienstverband hebben bij Sport & Zaken, één van de aangesloten sportbonden, NOC*NSF en/of de WOS.

 

Fans: Young Professionals die 35 jaar of jonger zijn en werkzaam zijn in de sportwereld maar niet in de doelgroep ‘spelers’ vallen. Bijvoorbeeld ZZP’ers en Young Professionals bij gemeenten, Kenniscentrum Sport, sportmarketingbureaus of sportconsultancy bedrijven.

 

ICA: Young Professionals aangesloten bij Young Professional-organisaties van een van de 50 topbedrijven in Nederland.

 

Aan welke evenementen jij als speler of fan deelnemen? Lees het hier!

 

Aanvoerdersteam

Het aanvoerdersteam is het bestuursorgaan van de Stichting Jong Oranje.  Het aanvoerdersteam streeft de doelstellingen van Jong Oranje na  en zorgt dat er jaarlijks verschillende evenementen worden georganiseerd. 

 

Dit team bestaat uit: 

Floor van den Nieuwenhoff (KNZB)

Luuk Berends (NBB)

Taner Kahraman (NLSport)

Michelle Vaessen (NTFU & Sportcluster Veenendaal)

Kim van der Hammen (NOC*NSF)

Janna Buitenrust Hettema (USBO) 

 

Zij zijn te bereiken via jongoranjenetwerk@gmail.com