Spelers en fans

Beschrijving randvoorwaarden per evenement

In de georganiseerde sport werken veel jonge, talentvolle en gemotiveerde mensen. Een deel komt elkaar wel eens tegen bij bijeenkomsten, maar de meerderheid zou elkaar op straat niet herkennen. En dat terwijl veel Young Professionals in hun werk met dezelfde thema’s bezig zijn, met vergelijkbare ideeën rondlopen en dezelfde drive hebben om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de georganiseerde sport. Om deze Young Professionals dichter bij elkaar te brengen is begin 2014 Jong Oranje ontstaan.

 

Doel

Jong Oranje heeft twee doelstellingen: verbinden binnen en buiten de sport om van toegevoegde waarde te zijn voor de sport. Allereerst brengen we Young Professionals met elkaar in contact om kennis uit te wisselen en op die manier de slagkracht van hun organisaties te vergroten. Daarmee leren we elkaar én de carrièremogelijkheden binnen de sport beter kennen. Daarnaast kunnen we veel leren van het bedrijfsleven, en daar komt onze tweede doelstelling om de hoek kijken: de kennis vanuit andere bedrijfstakken benutten om de sport te versterken.

 

Evenementen

Jong Oranje organiseert ieder jaar verschillende activiteiten binnen drie thema’s: Persoonlijke ontwikkeling, functieontwikkeling en netwerken binnen en buiten de sport.

 

Agenda 2017:

Persoonlijke ontwikkeling

   Kunnen, willen doen!

Functie ontwikkeling

    Future Proof 2.0

   WK Triatlon

Netwerken binnen en buiten de sport

   Nieuwjaarsborrel

   Meet the leaders

   ICA Sporttoernooi

   Sneakergala

 

Leden definitie Jong Oranje

Jong oranje, voor en door leden! Om in sporttermen te blijven: voor en door de spelers! Jong Oranje is een organisatie dat is ontstaan uit initiatief door Sport & Zaken, sportbonden, NOC*NSF en de Werkgeversorganisatie in de Sport (WOS). Andere Young Professionals uit de sportwereld sluiten zich graag aan bij het Jong Oranje netwerk omdat het hen ook kansen en mogelijkheden biedt. Graag bieden we hen ook de mogelijkheid om zich aan ons te binden, als fan. Omdat tenslotte ook netwerken en kennisdelen met Young Professionals buiten de sport interessant is voor spelers en fans heeft Jong Oranje een partnership gesloten met Inter Company Association (ICA). Hieronder beschrijven we alle doelgroepen:

 

Spelers: Young Professionals die 35 jaar of jonger zijn en een dienstverband hebben bij Sport & Zaken, één van de aangesloten sportbonden, NOC*NSF en/of de WOS.

 

Fans: Young Professionals die 35 jaar of jonger zijn en werkzaam zijn in de sportwereld maar niet in de doelgroep ‘spelers’ vallen. Bijvoorbeeld ZZP’ers en Young Professionals bij gemeenten, Kenniscentrum Sport, sportmarketingbureaus of sportconsultancy bedrijven.

 

ICA: Young Professionals aangesloten bij Young Professional-organisaties van een van de 50 topbedrijven in Nederland.

Voordelen per doelgroepen:

 

Wat betekent Speler van Jong Oranje? 

1. Gratis aanmelden bij netwerkorganisatie Jong Oranje

2. Ontvangen maandelijkse nieuwsbrief

3. Gratis toegang tot jaarlijkse netwerkborrel

4. Deelname aan alle type evenementen (persoonlijk, functie, netwerk)

 

Wat betekent Fan van Jong Oranje? 

1. Gratis aanmelden bij netwerkorganisatie Jong Oranje

2. Ontvangen maandelijkse nieuwsbrief

3. Toegang tot jaarlijkse netwerkborrel (kosten: €5,00)

4. Deelname aan bepaalde Jong Oranje evenementen* 

 

ICA:

1. Deelname aan bepaalde Jong Oranje evenementen**

 

*-De keuze is gemaakt om fans niet toe te laten op alle evenementen van Jong Oranje omdat tijdens sommige evenementen persoonlijke- /functie-ontwikkeling voorop staat. Jong Oranje-spelers krijgen hierbij de exclusiviteit om in een vertrouwde omgeving te praten over persoonlijke ervaringen en ambities. Bij andere evenementen zijn fans meer dan welkom! Juist op die evenementen is er ruimte om te netwerken en van elkaar te leren. Per activiteit wordt er middels een icoontje aangeduid of het voor spelers en/of fans is.

-Indien een evenement het maximaal aantal deelnemers heeft bereikt, behoudt Jong Oranje het recht een maximaal aantal fans toe te laten.

-Deelname als fan neemt verder geen meerprijs met zich mee (met uitzondering van de jaarlijkse netwerkborrel).

 

**In het partnership zijn afspraken gemaakt over deelname aan evenementen van Jong Oranje, maar ook andersom. Hieronder vallen: Olympica, European Company Games, Young Professional of the Year (YPY), Sneakergala, Meet the Leaders. Daarnaast kunnen YP’s van ICA uitgenodigd worden voor een denktank vanuit hun expertise en kunnen sprekers uit de sport aangedragen worden voor ICA-events. Over sommige evenementen zijn afspraken betreft financiën.